Wat doen wij met het onderwijs?

Wij kijken terug op een schitterend schooljaar 2022-2023, boordevol mooie leesactiviteiten met scholen samen. Een greep uit onze gezamenlijke successen:

 • Zomerbieb een succes Bekijk details

  10 september 2023

  In de zomervakantie wisten veel kinderen de weg te vinden naar de Zomerbieb. Met de Zomerbieb-boekenlegger in de hand maakten ze de verschillende opdrachten in ruil voor een prijsje.

 • Met Vakantielezen op reis Bekijk details

  17 juli 2023

  Het zomerleesprogramma Vakantielezen heeft als doel het leesniveau van leerlingen uit groep 3 en 4 tijdens de vakantieperiode op peil te houden.

 • De winnaar van Scoor een Boek! is ... Bekijk details

  13 juli 2023

  Het Fluitsignaal voor het einde van Scoor een Boek! 2023 heeft geklonken en de winnaar is bekend. Acht weken lang zijn er een recordaantal boeken gelezen door 959 leerlingen van in totaal 44 groepen.

 • Nieuwe dBossen Bekijk details

  13 juli 2023

  Het afgelopen schooljaar zijn er nieuwe samenwerkingen aangegaan met basisscholen in de vorm van de Bibliotheek op School (dBos).

 • Kee Wouters schopt het ver als Voorleeskampioen Bekijk details

  12 juli 2023

  Kee Wouters van De Havenrakkers heeft het tot de provinciale finale geschopt met haar voorleeskwaliteiten.

 • Nieuwe boeken Bekijk details

  11 juli 2023

  Een belangrijke voorwaarde om kinderen aan het lezen te krijgen is natuurlijk een aantrekkelijke collectie. Met dank aan de NPO-gelden van gemeente Purmerend hebben wij dit jaar veel scholen blij kunnen maken.

 • Inspiratie opdoen Bekijk details

  10 juli 2023

  In januari zijn de Nationale Voorleesdagen altijd vaste prik. Ook dit jaar werd het grootste boekenfeest voor kinderen van 0 t/m 6 jaar met allerlei voorleesactiviteiten in onze bieb gevierd. En natuurlijk wilden wij de leerkrachten ook enthousiasmeren met de Inspiratieavonden in Purmerend en Monnickendam.