Haal alles uit je biebabonnement! Check in Mijn Bibliotheek of wij je juiste e-mailadres hebben, zodat je gebruik kunt maken van al onze (online) diensten. Meer weten? Lees hier verder.

Zomerbieb een succes

Gepubliceerd op: 10 september 2023 11:53

In de zomervakantie wisten veel kinderen de weg te vinden naar de Zomerbieb. Met de Zomerbieb-boekenlegger in de hand maakten ze de verschillende opdrachten in ruil voor een prijsje.

In al onze vestigingen hing de Boekenserie-speurtocht en werden er voorlees- en boekenactiviteiten gehouden door leesconsulenten. Maar kinderen konden ook meedoen aan een ZomerLAB activiteit of aansluiten bij de Boekenbende. Al deze activiteiten leverden een stempel op. Voor 8 stempels ontvingen de kinderen een cadeautje en bij 10 of meer stempels maken ze kans op een grote prijs.

Veel kinderen gingen ook met een boek naar huis, de Zomerbieb-thematafel moest dan ook regelmatig worden aangevuld. Maar ook de cadeautjes moesten worden bijbesteld en het ZomerLAB zat vol. Samen met het onderwijs stimuleren wij het leesplezier, ook in de vakantie!

Winnaars van de Zomerbieb

Ondertussen zijn de winnaars van de Zomerbieb zijn bekend! Er werd volop geleend, gelezen en gepraat over boeken deze zomer. Heel wat kinderen hebben tien stempels of meer verzameld om kans te maken op een boekenbon. De boekenbon komt via school bij de winnaars terecht. In het fimpje worden de winnaars bekendgemaakt.