Nieuws

 • Podcast #18 met minister Dennis Wiersma Bekijk details

  8 september 2022

  Er staat weer een nieuwe What the BIEB! podcast online. Sylvia Bakker (initiatiefnemer van deze podcast) en Norbert van Halderen (directeur Bibliotheek Waterland) gaan dit keer in gesprek met de Minister voor Primair en Voortgezet Onderwijs, Dennis Wiersma.

 • Nieuw telefoonnummer Bekijk details

  7 september 2022

  Per 15 september 2022 krijgt de bibliotheek een nieuw telefoonnummer. Het nieuwe nummer is 0299-250500. Daarmee komt het oude telefoonnummer te vervallen.

 • Weer op zondag open! Bekijk details

  24 augustus 2022

  Een uitje voor de luie zondag? Met ingang van 4 september kun je weer iedere zondag in de Bibliotheek Purmerend terecht.

 • Bijzondere boeken uitgelicht Bekijk details

  24 augustus 2022

  Een onverwachte ontmoeting met het onbekende: dat is Uitgelicht! Met Uitgelicht! willen we bijzondere boeken onder de aandacht brengen; op een opvallend statief, geflankeerd door een banier en een spot; letterlijk de collectie uitgelicht.

 • Nog meer Boekenbende Bekijk details

  7 juli 2022

  Dacht je dat je bij de bieb alleen boeken kunt lezen? Je kunt ze nu ook doen! Boekensushi, ping-pong met boeken en andere creatieve opdrachten. Avontuurlijke types kunnen zich aansluiten om de wereld van boeken te ontdekken. Boekenbende, iedere eerste donderdag van de maand van 14.45 -15.45 uur en in de zomervakantie op 21 en 28 juli en 4 en 11 augustus in de Bibliotheek Purmerend. Gratis aanmelden.

 • Langer lenen in de zomer! Bekijk details

  1 juli 2022

  Terug van weggeweest! Van 11 juli t/m 7 augustus 2022 worden alle materialen automatisch voor zes weken uitgeleend. Wij weten dat veel van onze klanten deze service erg gemist hebben en wij verwachten dan ook dat deze verandering veel mensen blij zal maken. Fijne zomer!

 • Podcast #14 "Vluchtelinge Hawa: "De bibliotheek is mijn tweede huis!" Bekijk details

  29 juni 2022

  Maar liefst VIER gasten in deze episode! Sylvia en Norbert praten met Emelie (13), Lizi (12) en Samantha (12) over de bibliotheek en hun favoriete boeken en schrijvers. De drie meiden zitten midden in hun toetsweek, op het Clusius-college in Purmerend. Ze lezen ook een paar kaartjes voor, met vragen voor uit het Ken je Bieb!-spel.