Nieuws

Resultaat 1 - 10 (van 21)

 • Vacature voor een lid van de Raad van Toezicht Bekijk details

  26 mei 2023

  In verband met het op korte termijn aftreden van één van onze leden van de huidige Raad van Toezicht is de Bibliotheek op zoek naar een nieuw lid RvT.

 • Geslaagde opening OntdekLAB Bekijk details

  16 mei 2023

  Op 13 mei vierden we een feestje in de Bieb. Wethouder Pascal Verkroost kwam naar de Bibliotheek om ons tweede OntdekLAB te openen. Het werd een hele gezellige middag met heel veel nieuwsgierige kinderen maar net zo nieuwsgierige volwassenen. Er werd volop gesmuld van de 3D geprinte pannenkoeken. Er stond een rij geïnteresseerden voor de VR bril, het vliegen met een drone en foto's maken met een Green Screen. Ook het Robot voetbal en programmeren met de mini-robotjes waren populair.

 • De Bibliotheek zoekt vrijwilligers Bekijk details

  26 april 2023

  Houd je van boeken, (voor)lezen, mensen en andere culturen? We zoeken vrijwilligers voor de frontoffice, De VoorleesExpress en het NL plein.

 • Openingsfeest OntdekLAB Purmerend Bekijk details

  13 april 2023

  Leren ontwerpen, creëren, ontdekken, experimenteren en maken. Vanaf 13 mei kan dit ook in Purmerend. Dan starten we onze tweede OntdekLAB met een feestelijke opening. Hoe oud je ook bent, hoe nieuw alles ook voor je is, iedereen is welkom.

 • En de Dichter des Waterlands is.... Bekijk details

  1 april 2023

  Melle Dotinga uit Monnickendam is de nieuwe Dichter des Waterlands. Afgelopen vrijdag, in de Bibliotheek Volendam, ontving hij de titel uit handen van wethouder Vincent Tuijp.

 • Lale Gül te gast tijdens Boekenweek Bekijk details

  21 maart 2023

  Lale Gül was tijdens de Boekenweek te gast in Bibliotheek Waterland voor een lezing. Ook praat ze met Norbert en Sylvia in de podcast What the BIEB! over haar tijd als kind in de bibliotheek (met gratis bekertje chocomelk) en over het nieuwe boek waar ze mee bezig is.

 • Nieuwe openingstijden Bekijk details

  16 maart 2023

  Per 1 april a.s. zijn er een aantal wijzigingen in onze openingstijden. Van de vestigingen Edam, Purmerend en Volendam worden de openingstijden aangepast op rustige tijden. De openingstijden van de nieuwe vestigingen in de gemeente Waterland worden uitgebreid.

 • Digitale tijdschriften in online Bibliotheek Bekijk details

  16 maart 2023

  Sinds maart zijn digitale tijdschriften onderdeel geworden van het aanbod van de online Bibliotheek. Via de online Bibliotheek-app kunnen nu ook wekelijks tijdschriften gelezen worden, van Autoweek tot Psychologie Magazine.

 • Voorjaarssluitingen Bekijk details

  14 maart 2023

  Vanwege de feestdagen zijn de vestigingen zijn gesloten op:

 • Kinderjury Bekijk details

  14 februari 2023

  Alle kinderen van 6 t/m 12 jaar zijn de Kinderjury: zij bepalen welk boek de belangrijkste publieksprijs voor kinderboeken krijgt. Tijdens de tien leesweken, van woensdag 8 februari tot maandag 24 april, lees je zoveel mogelijk boeken.

Paginanavigatie