• Voorlezen op afstand

20 maart 2020

Iedere maandag, woensdag en vrijdag om 16.00 uur komt op onze facebookpagina en website een nieuw voorleesfilmpje te staan

Bekijk details van Voorlezen op afstand

• Bestel een Verrassingstas

20 maart 2020

Bestel nu GRATIS een Verrassingstas met 5 boeken en haal het op bij een bibliotheekvestiging naar keuze.

Bekijk details van Bestel een Verrassingstas

• Corona: Bibliotheken gesloten!

15 maart 2020

Al onze vestigingen houden in ieder geval t/m maandag 6 april de deuren gesloten vanwege de corona maatregelen. Activiteiten zijn afgelast of opgeschort.

Bekijk details van Corona: Bibliotheken gesloten!

• Coder(dojo) - programmeren in de Bibliotheek

6 maart 2020

Bij CoderDojo Waterland leren wij kinderen tussen 7 en 17 jaar programmeren met verschillende tools. Naast programmeren kun je ook websites bouwen, apps ontwikkelen, programma’s maken, games maken en meer.

Bekijk details van Coder(dojo) - programmeren in de Bibliotheek

• Boekenweek 2020

26 februari 2020

De 85ste Boekenweek staat in het teken van de rebellen en dwarsdenkers. Het lezen van boeken zet aan tot nadenken, zodat lezers begrip ontwikkelen voor anderen en minder vasthouden aan vooroordelen. Van de dromerige dwarsdenker die veilig thuis afreist naar een andere wereld tot de rebel die zijn messcherpe pen als wapen gebruikt tegen de status quo.

Bekijk details van Boekenweek 2020

• Wij zoeken een collega en vrijwilligers

24 februari 2020

Wij hebben momenteel een vacature voor een back-office functie.

Bekijk details van Wij zoeken een collega en vrijwilligers

• Nieuwe computer-tablet cursussen

14 februari 2020

In maart starten er weer nieuwe cursussen in de bibliotheek Purmerend en Volendam. Voor de beginners met computer of tablet.

Bekijk details van Nieuwe computer-tablet cursussen

• Taalontmoeting

21 januari 2020

Maandelijks ontmoeten taalcursisten van Fiolet Taaltraining en inwoners van Purmerend elkaar op het NL plein. Samen voeren zij korte gesprekken om Nederlands te oefenen. Doe je een keertje mee?

Bekijk details van Taalontmoeting

• Regel nu je automatische incasso

23 december 2019

Klanten die hun abonnementsgeld nog via acceptgiro overmaken hebben wij onlangs een mail gestuurd. Hierin staat een verzoek om alsnog met automatische incasso te gaan betalen. Wil je deze actie verifiëren of liever niet klikken op een link in de mail? Hier onder staat het verzoek in de mail en de link waar je je gegevens in kunt voeren.

Bekijk details van Regel nu je automatische incasso

• LEES - Een oproep tot een leesoffensief

11 december 2019

Ministers Van Engelshoven en Slob (onderwijs) roepen op tot een leesoffensief. De leesmotivatie en het leesplezier van leerlingen daalt en dat heeft invloed op de leesvaardigheid. Die trend willen de ministers van onderwijs keren met een offensief.

Bekijk details van LEES - Een oproep tot een leesoffensief