• Schrijfwedstrijd Bibliotheekblad Bekijk details

25 mei 2022

Doe mee aan de Bibliotheekblad Schrijfwedstrijd! De bibliotheek is een bijzondere plek. Je kan er van alles! Van boeken lenen en meedoen aan cursussen tot debatteren. Is de bibliotheek voor jou ook zo bijzonder? Klim in de pen en vertel ons waarom.

Bekijk details van Schrijfwedstrijd Bibliotheekblad

• Podcast #13 Bibliotheek helpt scholieren tijdens examentijd Bekijk details

11 mei 2022

Er staat weer een nieuwe What the BIEB! podcast online. Sylvia Bakker (initiatiefnemer van deze podcast) en Norbert van Halderen (directeur Bibliotheek Waterland) lezen gedichten voor, onder andere het Boekenweekgedicht van Bart Moeyaert en ook Japanse gedichten. Norbert vertelt over een nieuw project: een speciale herinneringskast voor demente ouderen, met boeken uit de tijd dat zij nog jong waren.

Bekijk details van Podcast #13 Bibliotheek helpt scholieren tijdens examentijd

• BoekStartdag 2022 Bekijk details

11 mei 2022

Op zaterdag 11 juni 2022 organiseert BoekStart samen met de bibliotheken voor de tweede keer een landelijke BoekStartdag. Bibliotheek Waterland heeft op deze speciale dag een aantal activiteiten georganiseerd. In alle vestigingen zijn die dag muzikale voorstellingen voor baby's en peuters.

Bekijk details van BoekStartdag 2022

• Nu ook Arabische jeugdboeken Bekijk details

4 mei 2022

Hoe bevorder je het leesplezier van meertalige kinderen? Door hen ook in hun moedertaal te laten lezen! Meertaligheid en meertalig opvoeden staan volop in de belangstelling. Voor ons een goede aanleiding om de collectie kinderboeken in andere talen uit te breiden. Kom naar de Jeugdafdeling in Bibliotheek Purmerend voor de nieuwe boeken in het Arabisch. Binnenkort starten we ook met het voorlezen in het Arabisch.

Bekijk details van Nu ook Arabische jeugdboeken

• Op zoek naar nieuwe voorlezers Bekijk details

20 april 2022

De Bibliotheek is op zoek naar creatieve voorlees vrijwilligers die graag samen met een kind én de ouders aan de slag gaan met taal voor de VoorleesExpress Landsmeer en in Purmerend.

Bekijk details van Op zoek naar nieuwe voorlezers

• Hulp voor Oekraïense vluchtelingen Bekijk details

6 april 2022

Het NL-plein ondersteunt en geeft informatie over hulp aan Oekraïense vluchtelingen. Hiervoor is een speciale pagina op de website ingericht waar nuttige links zijn te vinden voor zowel vluchtelingen als Nederlanders die willen helpen. Deze informatie is ook in het Oekraïens.

Bekijk details van Hulp voor Oekraïense vluchtelingen

• De Spreekuren zijn er weer Bekijk details

23 maart 2022

In de Bibliotheek Purmerend zijn de Spreekuren weer opgestart. Heb je hulp nodig bij het invullen van een (online) formulier, een juridische kwestie of digitale toepassingen? Kom naar de Bibliotheek Purmerend en loop binnen bij de een van de aanwezige Spreekuren. Kijk in de agenda wanneer de Spreekuren er zijn.

Bekijk details van De Spreekuren zijn er weer

• Voorleeskampioen Mikkie Bekijk details

16 februari 2022

Mikkie Oosterloo van basisschool De Trimaran uit Edam heeft woensdagmiddag 16 februari de voorleeswedstrijd van Bibliotheek Waterland gewonnen.

Bekijk details van Voorleeskampioen Mikkie

• Jongerenabonnement nu óók gratis Bekijk details

10 februari 2022

Voor kinderen van 0 - 18 jaar was het lidmaatschap al GRATIS. Nieuw is dat ook jongeren tot 25 jaar een GRATIS lidmaatschap bij Bibliotheek Waterland kunnen krijgen. Ook betalen kinderen en jongeren geen geld voor materialen die te laat worden ingeleverd. De Bibliotheek Waterland is van mening dat jongeren, ook als ze nog studeren gratis lid moeten kunnen zijn.

Bekijk details van Jongerenabonnement nu óók gratis

• De VoorleesExpress zoekt vrijwilligers: Wie lees jij voor? Bekijk details

10 februari 2022

De Bibliotheek is weer gestart met het werven van nieuwe vrijwilligers voor de VoorleesExpress. Ben je volwassen, dol op lezen en heb je een beetje tijd over? Dan maken wij graag kennis met je op één van de informatiebijeenkomsten begin maart.

Bekijk details van De VoorleesExpress zoekt vrijwilligers: Wie lees jij voor?

Paginanavigatie