Nieuws

Resultaat 1 - 10 (van 27)

 • Tweede etage gesloten Bekijk details

  21 september 2023

  Dinsdag 26 september van 17:00 tot 19:00 uur is de tweede etage gereserveerd voor de VoorleesExpress.

 • Elke zondag open Bekijk details

  11 september 2023

  Vanaf 10 september is de Bibliotheek Purmerend weer elke zondag geopend. Wil je rustig een krantje of tijdschrift lezen? Eindelijk tijd om dat boek van je lijstje te zoeken? Of kom je om te studeren? Iedereen is welkom.

 • 20 Waterlandse taalverhalen gepresenteerd Bekijk details

  5 september 2023

  Het is de Week van Lezen en Schrijven. Tijdens de opening van het seizoen op zondag 10 september werd het boek: “Mijn tong krult niet goed om de eu’s en ui’s”; 20 Waterlandse taalverhalen gepresenteerd. Hierin staan 20 taalverhalen in woord en beeld van mensen die wekelijks werken aan hun taal en digitale vaardigheden.

 • Aangepaste sluitingstijd 5 september Bekijk details

  17 augustus 2023

  In verband met een training van de frontoffice medewerkers op dinsdag 5 september sluit onze vestiging Purmerend om 18:00 uur en de Bibliotheken Landsmeer en Edam om 16.30 uur.

 • Eind van de zomertijden en start nieuwe seizoen! Bekijk details

  11 augustus 2023

  Eind augustus hebben de vestigingen Beemster, Landsmeer en Marken weer de gewone openingstijden. Op zondag 10 september gaat de Bibliotheek Purmerend weer open op zondag.

 • Grote Opening seizoen met Judith Koelemeijer Bekijk details

  28 juli 2023

  Zondag 10 september starten we het nieuwe seizoen in de Bibliotheek Purmerend met activiteiten rond het thema Verhalen Vertellen. Veel activiteiten voor jong en oud op deze eerste zondag open.

 • Zomerverkoop Bekijk details

  30 juni 2023

  Sla je slag in de zomerverkoop. Start is op maandag 10 juli en je kunt terecht in onze vestigingen Edam, Purmerend en Volendam.

 • Geslaagde opening OntdekLAB Bekijk details

  16 mei 2023

  Op 13 mei vierden we een feestje in de Bieb. Wethouder Pascal Verkroost kwam naar de Bibliotheek om ons tweede OntdekLAB te openen. Het werd een hele gezellige middag met heel veel nieuwsgierige kinderen maar net zo nieuwsgierige volwassenen. Er werd volop gesmuld van de 3D geprinte pannenkoeken. Er stond een rij geïnteresseerden voor de VR bril, het vliegen met een drone en foto's maken met een Green Screen. Ook het Robot voetbal en programmeren met de mini-robotjes waren populair.

 • De Bibliotheek zoekt vrijwilligers Bekijk details

  26 april 2023

  Houd je van boeken, (voor)lezen, mensen en andere culturen? We zoeken vrijwilligers voor de frontoffice, De VoorleesExpress en het NL plein.

 • Openingsfeest OntdekLAB Purmerend Bekijk details

  13 april 2023

  Leren ontwerpen, creëren, ontdekken, experimenteren en maken. Vanaf 13 mei kan dit ook in Purmerend. Dan starten we onze tweede OntdekLAB met een feestelijke opening. Hoe oud je ook bent, hoe nieuw alles ook voor je is, iedereen is welkom.

Paginanavigatie