• Langer lenen in de zomer! Bekijk details

1 juli 2022

Terug van weggeweest! Van 11 juli t/m 7 augustus 2022 worden alle materialen automatisch voor zes weken uitgeleend. Wij weten dat veel van onze klanten deze service erg gemist hebben en wij verwachten dan ook dat deze verandering veel mensen blij zal maken. Fijne zomer!

Bekijk details van Langer lenen in de zomer!

• Podcast #14 "Vluchtelinge Hawa: "De bibliotheek is mijn tweede huis!" Bekijk details

29 juni 2022

Maar liefst VIER gasten in deze episode! Sylvia en Norbert praten met Emelie (13), Lizi (12) en Samantha (12) over de bibliotheek en hun favoriete boeken en schrijvers. De drie meiden zitten midden in hun toetsweek, op het Clusius-college in Purmerend. Ze lezen ook een paar kaartjes voor, met vragen voor uit het Ken je Bieb!-spel.

Bekijk details van Podcast #14 "Vluchtelinge Hawa: "De bibliotheek is mijn tweede huis!"

• NL plein is gecertificeerd Bekijk details

14 juni 2022

Bibliotheek Waterland heeft op 1 juni 2022 een officieel kwaliteitscertificaat ontvangen voor haar taal- en activiteiten aanbod op het NL plein. Onze bibliotheek scoorde op veel onderwerpen positief.

Bekijk details van NL plein is gecertificeerd

• Per 1 januari 2023 weer in de gemeente Waterland Bekijk details

10 juni 2022

Met ingang van 1 januari 2023 neemt de Openbare Bibliotheek Waterland de verzorging van het bibliotheekwerk in de gemeente Waterland weer op zich. De vier vestigingen in de kernen Broek in Waterland, Monnickendam, Ilpendam en Marken blijven open.

Bekijk details van Per 1 januari 2023 weer in de gemeente Waterland

• Schrijfwedstrijd Bibliotheekblad Bekijk details

25 mei 2022

Doe mee aan de Bibliotheekblad Schrijfwedstrijd! De bibliotheek is een bijzondere plek. Je kan er van alles! Van boeken lenen en meedoen aan cursussen tot debatteren. Is de bibliotheek voor jou ook zo bijzonder? Klim in de pen en vertel ons waarom.

Bekijk details van Schrijfwedstrijd Bibliotheekblad

• Podcast #13 Bibliotheek helpt scholieren tijdens examentijd Bekijk details

11 mei 2022

Er staat weer een nieuwe What the BIEB! podcast online. Sylvia Bakker (initiatiefnemer van deze podcast) en Norbert van Halderen (directeur Bibliotheek Waterland) lezen gedichten voor, onder andere het Boekenweekgedicht van Bart Moeyaert en ook Japanse gedichten. Norbert vertelt over een nieuw project: een speciale herinneringskast voor demente ouderen, met boeken uit de tijd dat zij nog jong waren.

Bekijk details van Podcast #13 Bibliotheek helpt scholieren tijdens examentijd

• BoekStartdag 2022 Bekijk details

11 mei 2022

Op zaterdag 11 juni 2022 organiseert BoekStart samen met de bibliotheken voor de tweede keer een landelijke BoekStartdag. Bibliotheek Waterland heeft op deze speciale dag een aantal activiteiten georganiseerd. In alle vestigingen zijn die dag muzikale voorstellingen voor baby's en peuters.

Bekijk details van BoekStartdag 2022

• Nu ook Arabische jeugdboeken Bekijk details

4 mei 2022

Hoe bevorder je het leesplezier van meertalige kinderen? Door hen ook in hun moedertaal te laten lezen! Meertaligheid en meertalig opvoeden staan volop in de belangstelling. Voor ons een goede aanleiding om de collectie kinderboeken in andere talen uit te breiden. Kom naar de Jeugdafdeling in Bibliotheek Purmerend voor de nieuwe boeken in het Arabisch. Binnenkort starten we ook met het voorlezen in het Arabisch.

Bekijk details van Nu ook Arabische jeugdboeken

• Op zoek naar nieuwe voorlezers Bekijk details

20 april 2022

De Bibliotheek is op zoek naar creatieve voorlees vrijwilligers die graag samen met een kind én de ouders aan de slag gaan met taal voor de VoorleesExpress Landsmeer en in Purmerend.

Bekijk details van Op zoek naar nieuwe voorlezers

• Hulp voor Oekraïense vluchtelingen Bekijk details

6 april 2022

Het NL-plein ondersteunt en geeft informatie over hulp aan Oekraïense vluchtelingen. Hiervoor is een speciale pagina op de website ingericht waar nuttige links zijn te vinden voor zowel vluchtelingen als Nederlanders die willen helpen. Deze informatie is ook in het Oekraïens.

Bekijk details van Hulp voor Oekraïense vluchtelingen

Paginanavigatie