In verband met het afscheid van Norbert van Halderen is de tweede etage gesloten vanaf 15:30 uur en kunnen de studiecabines niet gebruikt worden.

• Mireille Boetje nieuwe directeur-bestuurder van Bibliotheek Waterland Bekijk details

12 juni 2024

Met ingang van 1 juli 2024 is Mireille Boetje de nieuwe directeur-bestuurder van Bibliotheek Waterland. De Raad van Toezicht heeft haar benoemd als opvolger van Norbert van Halderen, die met pensioen gaat. Mireille Boetje gaat leiding geven aan de bibliotheekorganisatie voor de gemeenten Purmerend, Edam-Volendam, Landsmeer en Waterland.

• Afscheid Norbert van Halderen Bekijk details

11 juni 2024

Vrijdag 14 juni neemt Directeur-bestuurder Norbert van Halderen afscheid van Bibliotheek Waterland.

• Eén inlog Bekijk details

30 mei 2024

Na 29 mei 2024 kun je als bibliotheek lid met jouw account inloggen bij álle bibliotheekdiensten. Je hebt dus nog maar één inlogaccount.

• Jaarbericht 2023 Bekijk details

15 april 2024

We hebben een prachtig jaar om op terug te kijken. Er is meer dan ooit gewerkt aan een gevarieerd en aansprekend aanbod en we hebben ervaren dat we in de gehele regio op veel waardering kunnen rekenen.

• Vrijwilligers gevraagd Bekijk details

4 april 2024

Wij zijn op zoek naar versterking van de vrijwilligers van de VoorleesExpress en DoorleesExpress. Vrijwilligers die wekelijks een uurtje naar een vast gezin gaan in Purmerend, Edam-Volendam, Landsmeer of Den Ilp. En die het leuk vinden om kinderen tussen de 2 en 12 jaar de taal te laten ontdekken. Want goed kunnen lezen is de basis voor een kansrijke toekomst.

• Uitzendbureau in de Bibliotheek Bekijk details

4 april 2024

Met ingang van 2 april is uitzendbureau Start People iedere dinsdag aanwezig in de Bibliotheek Purmerend. Start People helpt inwoners bij vragen over bijvoorbeeld vacatures, cv of sollicitatiebrief.

• De Bibliotheek als huiskamer van de samenleving Bekijk details

28 maart 2024

Niet alleen inwoners van de gemeente Purmerend weten het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) te vinden. Voor vragen en hulp bij het regelen van digitale zaken van de overheid. Ook de medewerkers van de Belastingdienst en dienst Toeslagen kwamen een kijkje nemen in de Bibliotheek Purmerend.

• Openingstijden feestdagen Bekijk details

11 maart 2024

Komende tijd zijn er weer een aantal extra dagen dat de Bibliotheek Waterland gesloten is. En vanaf 1 april wijzigen de openingstijden in Purmerend. Hier staat alles op een rijtje.

• Welk soort boeken wil je zien? Bekijk details

6 februari 2024

Heb je een leuk boek gelezen? Zoek heel gemakkelijk door te slepen of te klikken een boek dat past bij wat je al gelezen hebt. Zoek het boek dat je wilt matchen!

• Welkboek kies jij? Bekijk details

6 februari 2024

Inspiratie nodig? Een goed boek kiezen uit het enorme aanbod van de Bibliotheek is nu heel leuk met WelkBoek. Kies een van de vier ingangen en laat je verrassen.

Paginanavigatie