• LEES - Een oproep tot een leesoffensief

11 december 2019

Ministers Van Engelshoven en Slob (onderwijs) roepen op tot een leesoffensief. De leesmotivatie en het leesplezier van leerlingen daalt en dat heeft invloed op de leesvaardigheid. Die trend willen de ministers van onderwijs keren met een offensief.

Bekijk details van LEES - Een oproep tot een leesoffensief

• Nationale Voorleesdagen 2020

11 december 2019

Van woensdag 22 januari tot en met zaterdag 1 februari 2020 vinden voor de 17e keer De Nationale Voorleesdagen plaats. Dit jaar is het bekroonde prentenboek Moppereend. Nieuwe leden tot 6 jaar krijgen een vingerpoppetje cadeau en er zijn gezellige voorleesactiviteiten.

Bekijk details van Nationale Voorleesdagen 2020

• Wij zoeken collega's en vrijwilligers

4 december 2019

Op dit moment geen vacatures voor medewerkers Bibliotheek. Maar wel plek voor enthousiaste vrijwilligers. Goed voornemen voor het nieuwe jaar?

Bekijk details van Wij zoeken collega's en vrijwilligers

• Wolk-brengt gedichten tot leven

3 december 2019

Breng gedichten tot leven in de bibliotheek met de gratis app! Gedichten willen niet altijd in boeken wonen. Soms vliegen ze vrij rond. Met Wolk kun je ze zien en lezen. Zo sta je ineens in een wolk van poëzie!

Bekijk details van Wolk-brengt gedichten tot leven

• Nieuwe computer-tablet cursussen

29 november 2019

In januari 2020 starten er weer nieuwe cursussen in de bibliotheek Purmerend en Volendam. Voor de beginners met computer of tablet.

Bekijk details van Nieuwe computer-tablet cursussen

• December openingstijden

19 november 2019

Vanwege de decemberfeestdagen zijn er enkele aangepaste openingstijden in onze vestigingen.

Bekijk details van December openingstijden

• Taalontmoeting

13 november 2019

Maandelijks ontmoeten taalcursisten van Fiolet Taaltraining en inwoners van Purmerend elkaar. Samen voeren zij korte gesprekken om Nederlands te oefenen. Doe je een keertje mee?

Bekijk details van Taalontmoeting

• Sinterklaas in de bieb

12 november 2019

In afwachting van het heerlijk avondje kun je boeken lenen over Sinterklaas en naar één van de activiteiten komen.

Bekijk details van Sinterklaas in de bieb

• Kookboekenweek

6 november 2019

Van 8 t/m 17 november is het Kookboekenweek. Ruim een week lang vieren wij de liefde voor lekker eten en mooie kookboeken. Van beginnende koks tot culinaire toptalenten, van fitgirls tot taartenbakkers: wij hebben de mooiste boeken uit onze collectie voor je er uitgepikt.

Bekijk details van Kookboekenweek

• Nederland Leest - campagne in november

1 november 2019

De november maand staat de Bibliotheek in het teken van het boek Winterbloei van Jan Wolkers en het thema Duurzaamheid. We doen een bloemlezing met natuurverhalen van Jan Wolkers cadeau met als titel Winterbloei en we organiseren een online Boekenclub waarin jij mee kunt praten over dit boek.

Bekijk details van Nederland Leest - campagne in november