• Gefaseerde heropening Bibliotheek - 25 mei

15 mei 2020

Op maandag 25 mei gaan de bibliotheekvestigingen Beemster, Edam, Landsmeer, Purmerend en Volendam weer open voor het lenen en inleveren van materialen.

Bekijk details van Gefaseerde heropening Bibliotheek - 25 mei

• Corona: Gedeeltelijke heropening in zicht

7 mei 2020

Zoals je 6 mei tijdens de persconferentie hebt gehoord mogen de bibliotheken weer open. Daar zien we allemaal naar uit. Wanneer wij precies weer open gaan is nog niet bekend. Wij zijn heel druk bezig om een goede veilige heropening voor te bereiden.

Bekijk details van Corona: Gedeeltelijke heropening in zicht

• Digitale Voorleestas

28 april 2020

Samen lezen was nog nooit zo leuk! Ga actief aan de slag met je kind aan de hand van een mooi prentenboek. Voor kinderen tussen de 2 en 6 jaar, en hun ouders.

Bekijk details van Digitale Voorleestas

• De ThuisBieb-app

19 april 2020

In de ThuisBieb-app zijn sinds 15 april 100 e-books voor iedereen beschikbaar, ook voor mensen die geen lid zijn van de Bibliotheek.

Bekijk details van De ThuisBieb-app

• Voorlezen op afstand

20 maart 2020

Iedere maandag, woensdag en vrijdag om 16.00 uur komt op onze facebookpagina en website een nieuw voorleesfilmpje te staan

Bekijk details van Voorlezen op afstand

• Bestel een Verrassingstas

20 maart 2020

Bestel nu GRATIS een Verrassingstas met 5 boeken en haal het op bij een bibliotheekvestiging naar keuze.

Bekijk details van Bestel een Verrassingstas

• Coder(dojo) - programmeren in de Bibliotheek

6 maart 2020

Bij CoderDojo Waterland leren wij kinderen tussen 7 en 17 jaar programmeren met verschillende tools. Naast programmeren kun je ook websites bouwen, apps ontwikkelen, programma’s maken, games maken en meer.

Bekijk details van Coder(dojo) - programmeren in de Bibliotheek

• Boekenweek 2020

26 februari 2020

De 85ste Boekenweek staat in het teken van de rebellen en dwarsdenkers. Het lezen van boeken zet aan tot nadenken, zodat lezers begrip ontwikkelen voor anderen en minder vasthouden aan vooroordelen. Van de dromerige dwarsdenker die veilig thuis afreist naar een andere wereld tot de rebel die zijn messcherpe pen als wapen gebruikt tegen de status quo.

Bekijk details van Boekenweek 2020

• Wij zoeken een collega en vrijwilligers

24 februari 2020

Wij hebben momenteel een vacature voor een back-office functie.

Bekijk details van Wij zoeken een collega en vrijwilligers

• Nieuwe computer-tablet cursussen

14 februari 2020

In maart starten er weer nieuwe cursussen in de bibliotheek Purmerend en Volendam. Voor de beginners met computer of tablet.

Bekijk details van Nieuwe computer-tablet cursussen