Nieuws

Resultaat 11 - 20 (van 27)

 • En de Dichter des Waterlands is.... Bekijk details

  1 april 2023

  Melle Dotinga uit Monnickendam is de nieuwe Dichter des Waterlands. Afgelopen vrijdag, in de Bibliotheek Volendam, ontving hij de titel uit handen van wethouder Vincent Tuijp.

 • Lale Gül te gast tijdens Boekenweek Bekijk details

  21 maart 2023

  Lale Gül was tijdens de Boekenweek te gast in Bibliotheek Waterland voor een lezing. Ook praat ze met Norbert en Sylvia in de podcast What the BIEB! over haar tijd als kind in de bibliotheek (met gratis bekertje chocomelk) en over het nieuwe boek waar ze mee bezig is.

 • Nieuwe openingstijden Bekijk details

  16 maart 2023

  Per 1 april a.s. zijn er een aantal wijzigingen in onze openingstijden. Van de vestigingen Edam, Purmerend en Volendam worden de openingstijden aangepast op rustige tijden. De openingstijden van de nieuwe vestigingen in de gemeente Waterland worden uitgebreid.

 • Digitale tijdschriften in online Bibliotheek Bekijk details

  16 maart 2023

  Sinds maart zijn digitale tijdschriften onderdeel geworden van het aanbod van de online Bibliotheek. Via de online Bibliotheek-app kunnen nu ook wekelijks tijdschriften gelezen worden, van Autoweek tot Psychologie Magazine.

 • Voorjaarssluitingen Bekijk details

  14 maart 2023

  Vanwege de feestdagen zijn de vestigingen zijn gesloten op:

 • Kinderjury Bekijk details

  14 februari 2023

  Alle kinderen van 6 t/m 12 jaar zijn de Kinderjury: zij bepalen welk boek de belangrijkste publieksprijs voor kinderboeken krijgt. Tijdens de tien leesweken, van woensdag 8 februari tot maandag 24 april, lees je zoveel mogelijk boeken.

 • Werk in uitvoering Bekijk details

  10 februari 2023

  De komende tijd zijn er diverse werkzaamheden gaande in Bibliotheek Purmerend. We werken steeds aan het verbeteren van de Bibliotheek als een plek voor iedereen. Soms kan dit tot overlast leiden, maar we doen ons best om dit tot een minimum te beperken.

 • Lokale rondes Nationale Voorleeswedstrijd Bekijk details

  10 februari 2023

  Op 7 en 9 februari waren er de lokale rondes van de Nationale Voorleeswedstrijd in de bibliotheken Purmerend en Monnickendam. Rhodin en Kee zijn de winnaars en zij mogen ons vertegenwoordigen tijdens de regionale finale.

 • Geslaagde opening nieuwe vestigingen Bekijk details

  26 januari 2023

  Op woensdag 25 januari was de officiële opening van onze nieuwe vestigingen in de gemeente Waterland.

 • What the Bieb?!: 2022 Wrapped Bekijk details

  28 december 2022

  2022 Wrapped- Episode 24 is het jaaroverzicht van onze podcast What the Bieb?!.

Paginanavigatie