In verband met het afscheid van Norbert van Halderen is de tweede etage gesloten vanaf 15:30 uur en kunnen de studiecabines niet gebruikt worden.

Nieuws

Resultaat 11 - 20 (van 20)

 • Digitale tijdschriften in online Bibliotheek Bekijk details

  5 januari 2024

  Lees ook tijdschriften in de app van de online Bibliotheek. Of je nu houdt van gierende banden, yin yoga, roddel of opinie: wij hebben er een tijdschrift van in de collectie. Kijk welke titels we hebben!

 • Tariefsverhoging abonnementen Bekijk details

  29 november 2023

  De Bibliotheek moet het komende jaar de prijzen van de abonnementen iets verhogen om stijgende kosten op te vangen en de dienstverlening op peil te houden. De jaarabonnementen hebben een verhoging van € 2,50.

 • Elke zondag open Bekijk details

  11 september 2023

  Vanaf 10 september is de Bibliotheek Purmerend weer elke zondag geopend. Wil je rustig een krantje of tijdschrift lezen? Eindelijk tijd om dat boek van je lijstje te zoeken? Of kom je om te studeren? Iedereen is welkom.

 • 20 Waterlandse taalverhalen gepresenteerd Bekijk details

  5 september 2023

  Het is de Week van Lezen en Schrijven. Tijdens de opening van het seizoen op zondag 10 september werd het boek: “Mijn tong krult niet goed om de eu’s en ui’s”; 20 Waterlandse taalverhalen gepresenteerd. Hierin staan 20 taalverhalen in woord en beeld van mensen die wekelijks werken aan hun taal en digitale vaardigheden.

 • De Bibliotheek zoekt vrijwilligers Bekijk details

  26 april 2023

  Houd je van boeken, (voor)lezen, mensen en andere culturen? We zoeken vrijwilligers voor de frontoffice, De VoorleesExpress en het NL plein.

 • En de Dichter des Waterlands is.... Bekijk details

  1 april 2023

  Melle Dotinga uit Monnickendam is de nieuwe Dichter des Waterlands. Afgelopen vrijdag, in de Bibliotheek Volendam, ontving hij de titel uit handen van wethouder Vincent Tuijp.

 • Lale Gül te gast tijdens Boekenweek Bekijk details

  21 maart 2023

  Lale Gül was tijdens de Boekenweek te gast in Bibliotheek Waterland voor een lezing. Ook praat ze met Norbert en Sylvia in de podcast What the BIEB! over haar tijd als kind in de bibliotheek (met gratis bekertje chocomelk) en over het nieuwe boek waar ze mee bezig is.

 • Dichter des Waterland Bekijk details

  28 december 2022

  Dicht jij ook en wil je je gedachten en gedichten voorleggen aan een groter publiek? Ding dan mee naar de ere titel Dichter des Waterlands.

 • Nieuwe podcast - kinderboeken voor de feestdagen Bekijk details

  23 november 2022

  Sinterklaas en Kerst staan voor de deur dus we bespreken kinderboeken!

 • Podcast #18 met minister Dennis Wiersma Bekijk details

  8 september 2022

  Er staat weer een nieuwe What the BIEB! podcast online. Sylvia Bakker (initiatiefnemer van deze podcast) en Norbert van Halderen (directeur Bibliotheek Waterland) gaan dit keer in gesprek met de Minister voor Primair en Voortgezet Onderwijs, Dennis Wiersma.

Paginanavigatie