Maak je kindje (0-2 jaar) gratis lid en ontvang een BoekStartkoffertje!

Bij BoekStart staan onze allerjongste lezers centraal. Zelf lezen kunnen zij niet, daarom is voorlezen zo belangrijk. Voorlezen aan de allerkleinsten, hoe doe je dat? Wij helpen je graag op weg!

Zodra je baby drie maanden oud is, ontvang je van de gemeente een brief met een BoekStartbon. Je kunt met deze bon een GRATIS BoekStartkoffertje met babyboekjes,
boeken- en voorleestips ophalen bij de Bibliotheek in jouw
buurt. Je kindje krijgt gelijk een Jeugdabonnement en is
daarmee gratis lid van de Bibliotheek tot hij of zij 24 wordt.

Haal je GRATIS koffertje op!

Met deBoekStartbon kun je een GRATIS koffertje ophalen.

Je krijgt ook meteen een handige rondleiding door de Bibliotheek. Zien we je snel? 

Klik hier voor adressen

Kom naar onze baby en peuteractiviteiten

We hebben weer nieuwe baby en peuteractiviteiten gepland in de bieb! Bekijk onze agenda en kom ontdekken met je kleintje!

 

Bekijk hier alle activiteiten

Winnaar Babyboekje van het jaar 2022

Na een spannende stemperiode is de winnaar: Hey Baby, kijk! – een knuffelboek van Laura van Bouchout & Eva Mouton). Het komende jaar is dit boekje het BoekStart Babyboekje van het Jaar!

Lees verder


Met je baby op schoot een boekje ontdekken is leerzaam. Het stimuleert de taal- en spraakontwikkeling van je kind, zo blijkt uit onderzoek. En het verhoogt de concentratie. Allemaal zaken waar je baby een leven lang plezier van heeft.’

— Bron: Boekstart

Klik hier voor ons aanbod voor 0-6 jaar

 • BoekStart

  Ja echt waar, baby’s kunnen vanaf drie maanden al genieten van boekjes! Kijk samen naar de plaatjes, praat tegen uw baby en zing een liedje. Dit is leuk en erg goed om te leren praten.

 • Jeugd | 0-6 jaar

  Ben je op zoek naar de leukste boeken voor kinderen van 0 tot 6 jaar? Op Jeugdbibliotheek.nl vind je bijvoorbeeld voorleesboeken en prentboeken. Bekijk ook de andere leeftijdscategorieën.

 • Media Ukkie Dagen

  Balans in mediagebruik staat centraal tijdens de Media Ukkie Dagen, 24 tot en met 31 maart. Hoe laat jij je kind gezond opgroeien met media? Volg het landelijk webinar en lees talloze tips voor de juiste...

 • Speciaal voor

  De Bibliotheek heeft diensten en producten voor werkzoekenden, scholieren, kinderen en volwassenen die moeilijk lezen.

Ga naar de activiteiten

Wat lees je met je baby, peuter of kleuter?

Boekjes die je kunt lenen

Meer

Blijf op de hoogte

Iedere maand ontvang je tips en de agenda in je mailbox met leuke BoekStart activiteiten. Meld je aan voor onze BoekStart nieuwsbrief.

Meld je aan