Heel Nederland Leest

Lees jij mee? Haal het gratis boek op!

Dit jaar lezen we Sonny Boy van Annejet van der Zijl. Het ligt (zolang de voorraad strekt) voor je klaar bij de bieb!

Luister naar een sfeervolle soundtrack bij het gelijknamige boek! 

Naar Sonny Boy playlist


Heel Nederland Leest activiteiten

Samen lezen in onze Pop-up Leesclubs

Landelijke campagne Heel Nederland Leest gaat van start! Iedereen kan het boek Sonny Boy van Annejet van der Zijl ophalen als cadeautje. Daarmee heeft Heel Waterland op hetzelfde moment hetzelfde boek in handen.

We zijn één grote leesclub! We vinden het leuk om hierover met zoveel mogelijk mensen in gesprek te gaan. 

Feestelijke afsluiting met filmmiddag

We sluiten Heel Nederland Leest op een feestelijke manier af.

Deze informele filmavond gaat over in een Pop-up leesclub waarin we kunnen napraten over het boek en film met een hapje en drankje.

Bestel hier de tickets

Cadeau van de Bibliotheek

Herfst 1928: een jonge Surinaamse student trekt in Den Haag als kostganger in bij een gescheiden Hollandse vrouw met vier kinderen. Als ze een half jaar later zwanger van hem blijkt, is het schandaal niet te overzien.

Maar ondanks armoede en discriminatie slaagt het stel er in de jaren die volgen in een gelukkig en ook voorspoedig bestaan op te bouwen met hun zoontje Waldy, alias Sonny Boy. Dan breekt de Tweede Wereldoorlog uit, en besluiten ze Joden in huis te nemen - met alle consequenties van dien.

Sonny Boy van Annejet van der Zijl

Annejet van der Zijl studeerde kunstgeschiedenis en massacommunicatie en werkte een aantal jaren in de journalistiek. In 2020 schreef ze in opdracht van de CPNB het Boekenweekgeschenk Leon & Juliette. Haar boek Sonny Boy werd verfilmd en in acht talen vertaald.

Hetzelfde boek lezen brengt mensen samen: je hebt gelijk iets om over te praten! Daarom lezen we in november 2023 met heel Nederland Sonny Boy van Annejet van der Zijl. Tijdens deze maand organiseren we leuke activiteiten rond dit boek. Lees jij mee?

Annejet van der Zijl Sonny Boy

Levensgeschiedenis van een 19-jarige Surinaamse student en een 40-jarige Hollandse getrouwde vrouw, die in 1928 verliefd op elkaar worden, een zoon krijgen (Sonny Boy), een pension in Scheveningen beginnen en in de WO II onderduikers in huis nemen.

Bekijk dit boek


Andere titels van Annejet van der Zijl
E-books en luisterboeken lenen

Ben je lid van de Bibliotheek? Dan mag je gratis e-books lenen en luisterboeken downloaden. Dat doe je op de online Bibliotheek: de online variant van je eigen vertrouwde bieb.

Meer weten


E-books van Annejet van der Zijl

Luisterboeken van Annejet van der Zijl