Primair onderwijs

Terug naar onderwijs

Het aanbod Primair Onderwijs

Jaarlijks maken meer dan 12.000 kinderen en leerkrachten gebruik van onze programma's. Deze zijn gericht op leesplezier en mediawijsheid en vinden plaats in de Bibliotheek of op school. Met veel plezier stellen wij ieder schooljaar een nieuw aanbod voor jullie samen. Bekijk onze brochure met het Aanbod 2019-2020

Wat wij doen

Wij organiseren regelmatig trainingen, lezingen en workshops voor professionals en voor ouders.

Klik hier voor de agenda

Op de hoogte blijven

Je kunt je aanmelden voor de nieuwsbrief Primair onderwijs. Voor 4x per jaar een update in je mailbox.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Tips voor de Boekenkring

Met een goede boekenkring maken kinderen elkaar enthousiast over boeken en krijgen ze zin om bepaalde boeken te gaan lezen. Ben je op zoek naar leuke inspirerende werkvormen voor de Boekenkring?

Meer keuze meer leesplezier

Door BoekToer in te zetten haal je voor minimaal een halfjaar extra boeken in huis. Meer keuze en dus meer leesplezier! Per schooljaar kan je met het abonnement van de school 2 BoekToer collecties GRATIS bestellen.

Aanmelden voor groepsbezoeken?

Schoolwise

SchoolWise is een compleet en eigentijds systeem voor het beheren en zichtbaar maken van de eigen schoolbibliotheek. Meer weten over de mogelijkheden van Schoolwise voor jouw school? Stuur dan een mail naar educatie@bibliotheekwaterland.nl

De Bibliotheek Op School

De Bibliotheek op school (dBos) is een landelijk concept voor het primair onderwijs, waarin bibliotheken en scholen structureel samenwerken aan taalontwikkeling, leesbevordering en mediawijsheid.

Wil je meer weten over de mogelijkheden? Stuur een mail naar educatie@bibliotheekwaterland.nl

Makkelijk Lezen

Hoe help je een moeilijk lezend kind om (weer) plezier in lezen te krijgen?

Bekijk details