Haal alles uit je biebabonnement! Check in Mijn Bibliotheek of wij je juiste e-mailadres hebben, zodat je gebruik kunt maken van al onze (online) diensten. Meer weten? Lees hier verder.

Boekendienst aan huis

De 'boekendienst aan huis' is een service voor mensen die aan huis gebonden zijn en die toch gebruik willen maken van de Bibliotheek.

Niet in staat om naar de Bibliotheek te komen?

Dan is er de 'boekendienst aan huis'! Deze service is voor ouderen die aan huis gebonden zijn en voor mensen met een lichamelijke beperking. Na een intake gesprek met een medewerker van de bibliotheek wordt er een vaste vrijwilliger toegewezen die de bibliotheekmaterialen komt brengen en halen. Zonder extra kosten, je betaalt alleen het gebruikelijke lidmaatschap van de bibliotheek.

Materialen

Je kunt een keuze maken uit de collectie via de digitale catalogus. De vrijwilliger kan u hierbij helpen. Dit zijn romans (normaal of groot lettertype), luisterboeken (op daisy-rom of via internet) of informatieve boeken (over bijvoorbeeld hobby's, kunst of wetenschap). Ook kun je je wensen en voorkeur aangeven aan de vrijwilliger, waarna hij/zij een keuze voor je maakt.  

Nog meer dienstverlening

Als je blind, slechtziend of een andere leesbeperking hebt dan is er de service Passend Lezen. Met deze dienst heb je toegang tot de mooiste romans, en de spannendste verhalen in diverse leesvormen en collecties. Zo bestaat de collectie audiolezen uit ruim 75.000 gesproken boeken! Ook heeft de Bibliotheek e-books die je op een e-reader kan lezen zodat de letters vergroot kunnen worden. Ook hierbij kunnen onze vrijwilligers u helpen.

Kijk op de website van Passend Lezen.

Ken je iemand die in aanmerking komt voor de Boekendienst aan huis service?

Misschien heb je een persoon in je familie of kennissenkring waarvan je weet dat hij of zij graag bibliotheekmaterialen leent maar waarvoor het moeilijk is geworden om naar de bibliotheek te komen. Je kunt je buurvrouw, vader, tante of verpleeghuiscliënt opgeven voor de 'Boekendienst aan huis service'.

Meer informatie over deze service of vrijwilliger worden?

Bel 0299-250500 of kom langs in één van onze bibliotheekvestigingen. Je kunt ook een e-mail sturen naar ons algemene e-mailadres info@bibliotheekwaterland.nl