Haal alles uit je biebabonnement! Check in Mijn Bibliotheek of wij je juiste e-mailadres hebben, zodat je gebruik kunt maken van al onze (online) diensten. Meer weten? Lees hier verder.

Uitgelicht

Ontdek

Ontdek onze uitgelichte boeken, speciaal voor jou geselecteerd. In deze bijzondere collectie ontdek je pareltjes die uitblinken in originaliteit, diepgang en verbeeldingskracht.

Laat je betoveren door de kracht van woorden en beelden en laat je meevoeren naar nieuwe werelden, ideeën en perspectieven.

Bewonder

Een kostbaar boek te mogen bekijken is ook een hommage aan het boek zelf. Een eerbetoon aan de kunst en het vakwerk van de boekbinder, typograaf en vormgever. 

We nodigen je uit om met respect de pagina's van deze schatten om te slaan met de bijpassende handschoentjes die voor je klaarliggen.

Beleef

Een boek kan een poort zijn naar onbekende werelden. Wij nodigen je uit om deel te nemen aan een betoverende reis, waar woorden tot leven komen en lezen een ervaring wordt die al je zintuigen prikkelt.

Maak je op voor een nieuwe dimensie om te ontdekken. Welkom in de wereld van verbeelding en verbinding. 

Nijntje XXL Miffy

Dick Bruna's visie, vakmanschap en de kunst van het ruimtelijk gebruik van kleur komt in dit boek op indrukwekkende wijze tot uiting. Verlies jezelf in de tijdloze creaties van deze kunstenaar, waarbij Nijntje als zijn meest iconische schepping schittert. Een reis door de artistieke evolutie van Dick Bruna die zowel jong als oud betovert.

Waar kun je dit boek bekijken?

Hockney

Metamorphosis insectorum Surinamensium

Het meesterwerk van Maria Sibylla Merian, één van de grootste vrouwelijke wetenschappers en kunstenaars uit de 17de eeuw. Het boek bestaat uit 60 grote ingekleurde gravures van vlinders en andere insecten. Alle rupsen en vlinders zijn op ware grootte afgebeeld, op de plant waar ze het liefst van eten.

Waar kun je dit boek bekijken?

Amazonia

Nederlandsche Vogelen

Nederlandsche Vogelen is één van de mooiste en duurste werken uit de geschiedenis van onze boekdrukkunst. 250 prachtige, oorspronkelijk met de hand ingekleurde gravures, die de vogels zo veel mogelijk op natuurlijke grootte afbeelden. Amateurbioloog Sepp en diens kleinzoon Cornelis Nozeman die zijn werk voortzette waren de grootste vogelkenners uit zijn tijd.

Waar kun je dit boek bekijken?

Frida Kahlo

An American Odyssey

Deze herontdekte foto's werden tussen 1888 en 1924 gemaakt. Met behulp van een foto lithografisch proces ontwikkelden men de allereerste kleurenfoto's van de Verenigde Staten. Plotseling waren de kleuren van het continent voor iedereen zichtbaar. De rijke okers en bruintinten van de Grand Canyon, de schittering van Atlantic City, werden niet alleen een visueel genot voor ooggetuigen, maar toegankelijk voor mensen over de hele wereld.

Waar kun je dit boek bekijken?

Kuma

Vogels

Tim Flach laat als geen ander zien hoe vogels zich gedragen en wat voor karakter ze hebben. Veren in alle kleuren van de regenboog, bijna doorzichtige eieren, en de nieuwsgierige en intense blik van bijvoorbeeld een flamingo of een rode kardinaal (de boze vogel die bekend werd door de game Angry Bird). Dit boek is een eerbetoon aan alles wat veren heeft en een feest voor het oog.

Waar kun je dit boek bekijken?

Newton

Gustav Klimt. The complete paintings

Ruim een eeuw na zijn dood, blijft de kunstenaar Gustav Klimt (1862–1918) ons verbazen met zijn gedurfde kunst, prachtige oppervlakken en creatieve experimenten. Klimt mengde oude stijlen met gedurfde ideeën, wat zorgde voor een verdeeld publiek. Sommigen vonden hem een pornograaf, terwijl anderen hem juist prezen als een moderne meester.

Waar kun je dit boek bekijken?

Japan 1900