Bibliotheek Waterland

 • Bijna weer open!
 • Schrijven met de zussen Kelder

  Lees meer

  Tot... ziens in het schrijfcafé!
 • Online cursussen

  Lees meer

  Gratis voor leden!

Op donderdag 20 mei mogen we je waarschijnlijk weer ontvangen in onze vestigingen. Wij zien er heel erg naar uit om na vijf maanden sluiting weer publiek te verwelkomen.

Maandag 17 mei besluit het kabinet of de voorgenomen versoepelingen definitief doorgaan en onder welke voorwaarden. Dinsdag 18 mei laten we weten of de deuren donderdag echt opengaan en welke service wij dan kunnen bieden. Wij gaan alvast alle voorbereidingen treffen om iedereen weer veilig te kunnen ontvangen.

Houd onze kanalen in de gaten voor meer nieuws en hopelijk tot snel!

Openingstijden Afhaalbieb vandaag:

Bibliotheek Purmerend
11:00 - 13:00
15:00 - 17:00
Bibliotheek Beemster
11:00 - 13:00
Bibliotheek Edam
11:00 - 13:00
15:00 - 17:00
Bibliotheek Landsmeer
11:00 - 13:00
Bibliotheek Volendam
11:00 - 13:00
15:00 - 17:00

Breng je boeken terug!

Vanaf 1 mei 2021 gelden weer de gewone uitleenregels die horen bij jouw abonnement. Wij stoppen dan met het gratis verlengen van alle materialen die je bij ons hebt geleend. Breng dus snel je boeken terug! Zo zorgen we er samen voor dat er genoeg leuke boeken beschikbaar blijven.

Verrassingstas

Zolang we dicht zijn kun online boeken bij ons reserveren via Mijn Bibliotheek én een GRATIS Verrassingstas bij ons aanvragen. Ook al is het voor de zoveelste keer, het maakt niet uit. Bestel nu en haal later af tijdens de speciale openingstijden van de Afhaalbieb.

covid-19 updates

Blijf op de hoogte van de Covid-19 regels die er gelden in de bibliotheek en wat dit betekent voor jouw bezoek aan de bieb.

 

 

Online activiteiten

Klik hier voor meer


Digi-taal thuis

Online leren, spelletjes doen of beeldbellen? Het is een uitkomst nu we meer thuis zijn. Hier vind je tips om het thuis makkelijker, veiliger en leuker te maken.

E-books lenen

Altijd en overal e-books lezen ook als de bieb dicht is. Kies uit duizenden e-books. Literatuur, spanning, romantiek: bij ons vind je altijd je volgende boek.

Luisterboeken

Nieuwe app voor luisterboeken én e-books. Let op: je kunt vanaf nu alleen nog in de nieuwe online Bibliotheek-app boeken lenen.