Bibliotheek Waterland

 • Zomerlezen

  Op zoek naar zomerboeken? Wij hebben alles wat je kunt lezen over zon, strand en lekker zomers koken bij elkaar gezocht.

  Klik hier voor meer

 • Verhalen uit je vakantieland

  Lees een boek dat zich afspeelt in je favoriete vakantieland.

  Naar de boeken

 • Spannende boeken

  Vind tips en inspiratie op de pagina voor de Spannende Boekenweken waar we de zomer mee begonnen zijn.

  Spannende boekenweken


Deze zomer kun je weer op meer uren terecht in de Bibliotheek. Ook worden er langzamerhand meer functies vrijgegeven in onze vestigingen. De inleverbussen zijn weer alleen open buiten de openingstijden.

Wil je weten wat je nu weer kunt in de Bibliotheek? Lees hier de update

 Afhalen kan ook

Ook als de Bibliotheek weer open is kun je een GRATIS Verrassingstas aanvragen. Ook voor de tweede, derde of vierde keer mag je een aanvraag doen.

Geen pas maar toch lenen?

Met de BiebApp leen je bij de Bibliotheek zonder abonnement. Je hebt alleen je smartphone nodig. Per uitlening betaal je € 2,00 achteraf met IDeal. 

VakantieBieb

Beleef een zomer vol verhalen met de GRATIS VakantieBieb app. E-books en luisterboeken voor iedereen. Ook voor niet-leden! De app is beschikbaar tot en met 31 augustus.


Nog plek bij de Peuterparty Volendam

Op zaterdag 1 augustus vanaf 10.15 uur is er weer een supergezellige Peuterparty in de bieb Volendam. Dit keer is er een peuteryoga juf die er een feestje van maakt. Er zijn nog een paar plekken waarvoor je je samen met je kindje voor in kan schrijven.

Meld je gratis snel aan


Over racisme

Wil je lezen over alles wat met racisme te maken heeft dan kun je hier inspiratie opdoen.


Nederlands oefenen

Beter Nederlands spreken en schrijven kan als je oefent op het NL plein.

Het NL plein gaat ook deze zomer door.

Tips tegen de zomerdip

Zomervakantie. Zes weken lang lekker luieren, heerlijk! Maar hoe zorg je er voor dat je kind geen terugval krijgt in de leesontwikkeling?

Luisterboeken

Het assortiment luisterboeken is uitgebreid het er al meer dan 80! Je kunt ze luisteren ook als je geen lid bent van de Bibliotheek.