In verband met het afscheid van Norbert van Halderen is de tweede etage gesloten vanaf 15:30 uur en kunnen de studiecabines niet gebruikt worden.

Gastcollectioneurs

De 10 van.... boeken van onze gastcollectioneurs.

Samen met onze bezoekers de collectie interessant en actueel houden, dat is ons doel. Daarom werken we samen met gastcollectioneurs. Zij helpen ons bij het uitlichten van de parels uit onze collectie en het aanschaffen van nieuwe, inspirerende boeken. Zo blijven onze kasten gevuld met boeken voor en door bezoekers. 


Dit zijn onze gastcollectioneurs:

De Kunstmeisjes

De Kunstmeisjes geloven dat kunst niet moeilijk hoeft te zijn en helemaal niet elitair. Sinds 2016 schrijven ze daarom over de kunstwereld. Met hun nieuwe boek Meer dan muze: De Kunstmeisjes over vrouwen in de kunst willen ze de vrouw in de kunst naar voren halen. Niet alleen als muze maar vooral ook als maker en mecenas.

De 10 van de Kunstmeisjes

Norbert van Halderen

Nobert van Halderen neemt afscheid van Bibliotheek Waterland. Als directeur –bestuurder heeft hij zich ruim vier jaar met veel enthousiasme ingezet en de Bibliotheek naar een hoger niveau getild. Norbert gaat genieten van een welverdiend pensioen, waarbij hij zich veelal zal concentreren op de (Japanse inkt)kunst.

De 10 van Norbert

Judith Koelemeijer

Judith Koelemeijer is onze volgende gastcollectioneur. We vroegen haar welke boeken haar inspireerden. Judith is een echte verhalenverteller en kan enorm genieten van literaire non-fictie. In haar top 10 staan ook een paar van haar favoriete jeugdboeken. Laat je inspireren door Judith en bekijk haar top 10.

De 10 van Judith

Rima Orie

Rima Orie (1994) is een auteur die haar lezers meeneemt op fantastische avonturen naar magische werelden. Maar vergis je niet: Rima vermengt fantasie altijd met de realiteit. Onderwerpen als racisme, klassenverschillen, onderdrukking en kolonialisme hebben altijd een plek in haar verhalen.

De 10 van Rima

Philip Huff

Philip Huff is de schrijver van vier romans, een verhalenbundel, een essaybundel en een dichtbundel. Hij is tevens regisseur. Huff is vaak te zien op nationale televisie, onder meer bij Khalid & Sophie, Op1 en Buitenhof.

 

De 10 van Philip