Kinderopvang tot 4 jaar

Terug naar onderwijs

Educatief aanbod voor de kinderopvang

Een taalrijke omgeving heeft een positieve invloed op de taalontwikkeling van baby's en peuters. Dat kan zowel thuis als in de kinderopvang zijn. Jonge kinderen die regelmatig zijn voorgelezen hebben een grotere woordenschat en lopen daarmee minder risico op een taalachterstand. Bekijk wat wij voor jouw groep kunnen betekenen en wat wij jouw instelling kunnen bieden.

In verband met de huidige maatregelen kunnen wij nog geen cursussen, workshops of groepsbezoeken organiseren. Weten wat wél mogelijk is? Stuur een mail naar educatie@bibliotheekwaterland.nl


Maak voorlezen spannend

Het vertelkastje is een houten koffertje dat je kunt uitklappen. Het ziet er uit als een theatertje, waarin platen zitten die één voor één weg te schuiven zijn. Je kunt een vertelkastje met platen bij ons lenen voor een periode van 3 weken.

Kom boekjes lenen

Kom in de Bibliotheek langs om boekjes te lenen voor de kinderen. Je kunt 40 boeken per keer lenen. Op deze manier houd je het aanbod op jouw instelling gevarieerd.

Je kunt ook op bezoek komen met de kinderen of een themakist lenen. 

Zorg dat ouders enthousiast zijn

Hoe maak je ouders enthousiast voor lezen met hun kinderen? Je kunt ons een ouderbijeenkomst laten verzorgen over bijvoorbeeld (interactief)voorlezen of mediawijsheid. 

Wil je weten wat er mogelijk is? Stuur een mail naar educatie@bibliotheekwaterland.nl.

Wat wij doen

Wij organiseren regelmatig trainingen, lezingen en workshops voor professionals en voor ouders.

Klik hier voor de agenda

Op de hoogte blijven

Je kunt je aanmelden voor de nieuwsbrief Voorschoolse educatie. Voor 3x per jaar een update in je mailbox.

Meld je aan voor de nieuwsbrief


Lekker naar buiten

klik hier voor meer


De VoorleesExpress

De VoorleesExpress richt zich op taalarme gezinnen met kinderen van 2 tot en met 8 jaar. Met behulp van zeer gemotiveerde vrijwilligers stellen wij ouders in staat om de taalontwikkeling van hun kinderen te stimuleren – op hun eigen manier.

Bekijk details