Kinderopvang tot 4 jaar

Terug naar onderwijs

Educatief aanbod voor de kinderopvang

Een taalrijke omgeving heeft een positieve invloed op de taalontwikkeling van baby's en peuters. Dat kan zowel thuis als in de kinderopvang zijn. Jonge kinderen die regelmatig zijn voorgelezen hebben een grotere woordenschat en lopen daarmee minder risico op een taalachterstand. Bekijk wat wij voor jouw groep kunnen betekenen en wat wij jouw instelling kunnen bieden.

Heb je vragen over ons aanbod? Stuur een mail naar educatie@bibliotheekwaterland.nl

Voorwaarden instellingen abonnement

Wat kan de Bibliotheek betekenen voor kinderdagverblijven en peuterspeelzalen? Kijk hier wat je allemaal kunt doen met een instellingen abonnement.  

Bekijk folder

Aanbod voor de kinderopvang

Op bezoek bij de bibliotheek? Of een mooie collectie lenen? Kijk hier voor al onze programma's voor de kinderopvang. Ook vind je hier trainingen voor pedagogisch medewerkers.

Naar aanbod

Word lid!

Lid worden heeft voordelen. Lees hier voor meer informatie over een instellingen abonnement voor jouw kinderopvanglocatie. 

Naar instellingen abonnement

Op de hoogte blijven

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief voorschoolse educatie, en ontvang 4x per jaar nieuws speciaal voor de kinderopvang! 


Lekker naar buiten

klik hier voor meer


De VoorleesExpress

De VoorleesExpress richt zich op taalarme gezinnen met kinderen van 2 tot en met 8 jaar. Met behulp van zeer gemotiveerde vrijwilligers stellen wij ouders in staat om de taalontwikkeling van hun kinderen te stimuleren – op hun eigen manier.

Bekijk details