Gastcollectioneurs

De 10 van.... boeken van onze gastcollectioneurs.

Samen met onze bezoekers de collectie interessant en actueel houden, dat is ons doel. Daarom werken we samen met gastcollectioneurs. Zij helpen ons bij het uitlichten van de parels uit onze collectie en het aanschaffen van nieuwe, inspirerende boeken. Zo blijven onze kasten gevuld met boeken voor en door bezoekers. 


Dit zijn onze gastcollectioneurs:

Judith Koelemeijer

Judith Koelemeijer is onze volgende gastcollectioneur. We vroegen haar, welke boeken haar inspireerden. Judith is een echte verhalenverteller en kan enorm genieten van literaire non-fictie. In haar top 10 staan ook een paar van haar favoriete jeugdboeken. Laat je inspireren door Judith en bekijk haar top 10.

De 10 van Judith

Rima Orie

Rima Orie (1994) is een auteur die haar lezers meeneemt op fantastische avonturen naar magische werelden. Maar vergis je niet: Rima vermengt fantasie altijd met de realiteit. Onderwerpen als racisme, klassenverschillen, onderdrukking en kolonialisme hebben altijd een plek in haar verhalen.

De 10 van Rima

Philip Huff

Philip Huff is de schrijver van vier romans, een verhalenbundel, een essaybundel en een dichtbundel. Hij is tevens regisseur. Huff is vaak te zien op nationale televisie, onder meer bij Khalid & Sophie, Op1 en Buitenhof.

 

De 10 van Philip

Rima Orie In het vervloekte hart

Winnaar Beste boek voor Jongeren 2023

Bekijk dit boek