Vrijwilligers bedankdag

Vrijwilligers bedankt!

We nodigen je uit voor deze feestelijke dag om je te bedanken voor je onmisbare inzet bij Bibliotheek Waterland. Het belooft een inspirerende dag te worden. Meld je aan en geef aan bij welk onderdeel je aanwezig wilt zijn. 

Ook als je deze dag niet aanwezig kunt zijn, willen we dat graag weten. We vragen je dan ook om dit via de aanmeld/afmeld button door te geven.

Het is niet meer mogelijk om je aan te melden!

Programma 26 november

10.30 – 11.00 uur ontvangst met koffie, thee en lekkers

11.00 - 12.00 uur workshop naar keuze

12.00 – 13.00 uur lunch

13.00 – 14.00 uur lezing Susan Smit

Waarna meet & greet en signeersessie met Susan Smit

Overzicht van alle workshops

Workshop introductie van het Arabisch

Even voorstellen: ik ben Amani Rashdan en ik werk als gastvrouw op het NL Plein, velen van jullie zullen me vast wel kennen. 

Heb je je ooit afgevraagd hoe de Arabische taal in elkaar zit? En wil je daarover meer weten? Dan is dit je kans! Tijdens de Bieb-bedankt-dag geef ik een workshop Arabisch. Er zal een korte uitleg gegeven worden over Arabische taal. Ook zullen we een paar Arabische woorden leren en er is natuurlijk ruimte voor vragen over de Arabische taal!

Deze workshop is volgeboekt!

Workshop Verhalen vertellen met papier

Verhalen vertellen met papier.

Vandaag mag je je lekker laten gaan! We gaan scheuren en knippen uit oude boeken en tijdschriften. Intuïtief of planmatig aan het werk, het kan allemaal. Aan de hand van mooie afbeeldingen of spannende structuren gaan we werken aan een persoonlijke collage op A4 formaat.

Kom even lekker uit je hoofd. Ervaring of creativiteit is niet nodig!

Evelien Poels, onze collectioneur van Bibliotheek Waterland begeleidt deze creatieve workshop.

Deze workshop is volgeboekt!

Workshop Bosbaden

Wat is Bosbaden? 

Shinrin-yoku komt uit Japan en betekent letterlijk ‘baden
in het bos’. De gedachte was het aanmoedigen van mensen om een gezonde levensstijl na te leven. Een belangrijk onderdeel van bosbaden was regelmatig een boswandeling te maken in speciaal daarvoor aangewezen bossen. Bosbaden is een speciale manier om te “ontstressen”door therapeutische wandelingen in de natuur te maken.  Maar hoe zou je bosbaden kunnen vertalen naar Boekbaden? Ofwel ontstressen temidden de boeken in de Bibliotheek. 

Bibliotheekdirecteur en Japankenner Norbert van Halderen neemt je mee in het gedachtegoed van Shinrin-Yoku. De parallel tussen de Bibliotheek en het Bos is verbluffend. Zou je echt kunnen
Boekbaden? Het wordt een prachtig moment om te ervaren wanneer Bosbaden samenvalt met Boekbaden.

Deze workshop is volgeboekt!

Kinderboekenshow

Kinderboekenshow van Ellen Otten voor boekenliefhebbers! 

Als vrijwilliger van de Bibliotheek hou je natuurlijk van boeken en verhalen. Ook van kinderboeken! Maar wat zijn eigenlijk de huidige trends in schrijvers, genres en onderwerpen? Hoe kom je toch telkens aan boekentips en nieuwe titels? 

Het valt niet mee om overal van op de hoogte te blijven. Gelukkig laten we je tijdens de 'Bieb-bedankt-dag' kennismaken met grappige, spannende en vooral splinternieuwe kinderboeken. Boeken waar je uiteraard ook als volwassene heel erg van kunt genieten en die je meteen mag lenen! Leesboeken, informatieboeken, graphic novels en gedichten, alles komt aan bod. 

Voor iedereen die van boeken houdt, graag op de hoogte wil zijn, graag voorleest of praat over boeken.

Deze workshop is volgeboekt!

Boeken met heksenthema van Susan Smit