Makkelijk Lezen

De Bibliotheek helpt graag bij de zoektocht van leerkrachten en IB-ers naar materialen die wél aanzetten tot lezen bij zwakke, of moeilijk lezende leerlingen in de klas.

Makkelijk Lezen Plein (MLP)

De MLP-materialen zijn geselecteerd vanwege het eenvoudiger taalgebruik, de duidelijke lay-out, de aansprekende omslag en de aantrekkelijkheid van de inhoud. Daarnaast vinden kinderen er ook luisterboeken, verfilmde leesboeken en informatieve DVD's. Hierdoor komen ook boeken en onderwerpen binnen hun bereik die voor hen te moeilijk zijn om te lezen.

Makkelijk Lezen in het Jaaraanbod

In onze brochure Jaaraanbod Primair onderwijs bieden wij een Makkelijk Lezen groepsbezoek speciaal voor moeilijk lezende leerlingen aan. Verder vind je hierin een workshop voor leerkrachten en voor ouders, een vragenuurtje en Makkelijk lezen Pakketten.

Makkelijk Lezen Pakketten

Voor kinderen die moeite hebben met lezen of lezen niet leuk vinden, kun je een Makkelijk lezen pakket op maat aanvragen.Er zijn ook pakketten aan te vragen voor jonge lezers die juist geen geschikte boeken kunnen vinden omdat ze al veel sneller en beter lezen dan de meeste kinderen van hun leeftijd. Dit zijn de Plus pakketen

Makkelijk Lezen vragenuurtje

Hebben ouders vragen over leuk leesmateriaal voor een moeilijk lezend kind om thuis te oefenen? Je kunt doorverwijzen naar het maandelijkse Makkelijk Lezen vragenuurtje in de Bibliotheek Purmerend. Iedere eerste woensdag van de maand om 16.00 uur zit hier de Makkelijk Lezen specialist die ouders en kinderen op weg helpt op het Makkelijk Lezen Plein op de eerste etage. 

Een afspraak maken met de MLP- specialist mag ook. Dat kan via educatie@bibliotheekwaterland.nl of 0299-454073.