Makkelijk Lezen leerkrachten

De Bibliotheek helpt graag bij de zoektocht van leerkrachten en IB-ers naar materialen die wél aanzetten tot lezen bij zwakke, of moeilijk lezende leerlingen in de klas.

Makkelijk Lezen Plein (MLP)

De MLP-materialen zijn geselecteerd vanwege het eenvoudiger taalgebruik, de duidelijke lay-out, de aansprekende omslag en de aantrekkelijkheid van de inhoud. Daarnaast vinden kinderen er ook luisterboeken, verfilmde leesboeken en informatieve DVD's. Hierdoor komen ook boeken en onderwerpen binnen hun bereik die voor hen te moeilijk zijn om te lezen.

Makkelijk Lezen vragenuurtje

Hebben ouders vragen over leuk leesmateriaal voor een moeilijk lezend kind om thuis te oefenen? Je kunt doorverwijzen naar het maandelijkse Makkelijk Lezen vragenuurtje in de Bibliotheek Purmerend. Iedere eerste woensdag van de maand om 16.00 uur zit hier de Makkelijk Lezen specialist die ouders en kinderen op weg helpt op het Makkelijk Lezen Plein op de eerste etage. 

Een afspraak maken met de MLP- specialist mag ook. Dat kan via educatie@bibliotheekwaterland.nl of 0299-454073.

Tips voor leerkrachten en intern begeleiders

Om te voorkomen dat kinderen te moeilijke boeken pakken voor bijvoorbeeld het stillezen, geven wij de tip om gebruik te maken van de vijfvingertest. Op het Makkelijk lezenplein zijn boekenleggers met de vijfvingertest te krijgen. Aanvragen kan ook via educatie@bibliotheekwaterland.nl.