Internet en Printen

In alle bibliotheken van Waterland staan computers waarmee je gratis gebruik kunt maken van het internet. Hiervoor moet je eerst op de computer inloggen met je bibliotheekpas. Geen bibliotheekpas! Geen nood, bij de balie kun je een gratis internetpas laten maken.

Gratis wifi

In alle bibliotheken van Waterland is wifi aanwezig. Gebruik maken van het wifinetwerk is gratis. 

Printen in de bibliotheek

Alle bibliotheken hebben een kleurenprinter voor het publiek. Vanaf de publieks pc's kun je een printopdracht versturen. Je betaald de printkosten bij het betaalautomaat en daarna wordt de print afgedrukt. Een zwart/wit afdruk kost € 0,10 en een kleur € 0,50 per A4

Printen vanaf je eigen apparaat

Heb je thuis geen printer of zit je in de bibliotheek te werken op je eigen laptop of tablet dan kun je ook gebruik maken van onze printfaciliteit. Via het cloudprinting kun je een document uploaden, afdrukken en betalen bij de betaalautomaat. Klik hier voor een uitleg van het cloudprinting.
Het cloudprinting is alleen mogelijk in de bibliotheek Purmerend en Volendam

Kopiëren en scannen

Kopiëren is natuurlijk ook mogelijk in de bibliotheek. De kosten hiervan zijn € 0,10 voor een zwart/wit kopie en € 0,50 voor kleur. 
Op de kopieerapparaten kun je ook een document scannen. Je kunt de scan direct via de mail laten versturen of opslaan op een usb stick.