Vragen over de BiebApp

Op deze pagina beantwoorden we de meest voorkomende vragen over de BiebApp. Staat jouw antwoord er niet tussen, neem dan contact op met info@bibliotheekwaterland.nl of 0299-433323

Is er een uitleg hoe je de BiebApp kunt downloaden

Er is een uitleg voor het downloaden en installeren van de BiebApp voor IOS en Android 

Wat zijn de kosten voor de BiebApp

Je kunt de BiebApp gratis downloaden uit de Appstore of Google Play. De eerste twee uitleningen krijg je gratis ter kennismaking. Daarna betaal je twee euro per uitgeleend materiaal. Het maakt hierbij niet uit of je een boek, cd of dvd leent. 

Hoeveel materialen kan ik met de BiebApp lenen

Met de BiebApp kun je onbeperkt boeken, cd's, dvd's en tijdschriften lenen. De enige beperking is dat je met de BiebApp niet meer dan 3 materialen tegelijk geleend kunt hebben.  

Hoe lang mag ik de materialen lenen

Alle boeken en andere bibliotheekmaterialen worden 4 weken uitgeleend.  

Kan ik met de BiebApp ook boeken reserveren

Dat kan. Via de catalogus op onze website kun je alle bibliotheekmaterialen reserveren. Is het in een van de bibliotheken van Waterland aanwezig, dan is het reserveren gratis. Moet het van elders komen, dan betaal je per reservering €0,50

Ik ben telaat met inleveren, wat nu!

Geen probleem, er worden geen kosten in rekening gebracht bij het telaat terugbrengen. Maar misschien zit er wel iemand anders op het boek te wachten, dus lever ze zo snel mogelijk in.  

Hoe kan ik het leengeld betalen.

Wanneer je iets met de BiebApp hebt geleend, ontvang je de volgende dag een email met daarin een betalingslink. Hiermee kun je inloggen in Mijn Bibliotheek. De eerste keer doe je dit door het invullen van je pasnummer en de standaardpincode 0000. Deze pincode pas je daarna aan in een zelf gekozen wachtwoord. Vervolgens kun je bij Details financiële posten via iDeal het leengeld betalen.

Als ik mijn BiebApp pas scan, dan komt er een melding dat ik niets meer mag lenen. Waarom is dit?

Hiervoor kunnen twee oorzaken zijn.
Je kunt niet meer dan 3 materialen tegelijk op je BiebApp lenen. Leen je een vierde boek, dan komt er een melding op het zelfservicescherm van de bibliotheek dat het maximum bereikt is.
Elke keer dat je met je BiebApp iets leent bij de bibliotheek komen de kosten van 2 euro op de account te staan. Zijn deze kosten tot meer dan 6 euro opgelopen, dan moet je eerst betalen voor je weer nieuwe materialen kunt lenen.  

In welke bibliotheken kan ik met mijn BiebApp lenen

Dat kan in de bibliotheken van Purmerend, Edam, Volendam, Middenbeemster en Landsmeer.