Vragen over de gefaseerde opening Bibliotheek

Wij begrijpen dat de aangepaste dienstverlening van de Bibliotheek vragen zal oproepen. Heb jij een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen en antwoorden hieronder.

Welke vestigingen zijn er weer open?

Met ingang van maandag 25 mei zijn de vestigingen Edam, Landsmeer, Middenbeemster, Purmerend en Volendam weer beperkt geopend.

Onze servicepunten Purmerend; de Kraal, het Parelhof en Wheermolen. Volendam; 't Kofschip. Oosthuizen; De Koningsspil en Westbeemster; Lourdesschool blijven voorlopig gesloten.

Wil je materialen terugbrengen die je hebt geleend uit een servicepunt? Dan kun je ze zonder probleem inleveren bij een bibliotheekvestiging.

Wat kan ik in de vestigingen doen?

Onze vestigingen zijn alleen geopend voor leden in bezit van een geldige lenerspas voor het lenen van boeken, tijdschriften of dvd's.

Welke faciliteiten zijn er niet in de vestigingen?

• Toiletten
  • Koffie/thee
  • Computergebruik
  • Leestafels
  • Servicebalie
  • Studiecabines
  • Cursusruimte
  • Printen - kopiëren
  • Betalen

Is er een beperking aan het aantal bezoekers?

Wij kunnen maar een beperkt aantal bezoekers toelaten. Bij binnenkomst ontvang je een winkelmandje dat je bij het verlaten van de bibliotheek weer inlevert. Zijn de mandjes op, dan moet je even wachten tot iemand het pand verlaat. Vanwege de doorstroom van bezoekers vragen wij je niet langer dan 20 minuten in de Bibliotheek te verblijven.

Waar kan ik mijn geleende materialen inleveren?

Je kunt alle geleende materialen inleveren in de Inleverbus aan de buitenzijde van één van vijf vestigingen van Bibliotheek Waterland. Het maakt niet uit waar je deze geleend hebt. Ook als je materialen hebt geleend uit een servicepunt kun je deze in een Inleverbus naar keuze retouneren aan de Bibliotheek. De Inleverbussen zijn alle dagen en 24 uur per dag geopend.

Ook tijdens de openingstijden vragen wij je gebruik te maken van de Inleverbus aan de buitenzijde.

Wat moet ik doen als mijn boeken te laat zijn?

Wanneer de boeken zijn ingenomen wordt het te laat geld op de pas geregistreerd. Je kunt thuis via onze website/mijn bibliotheek het te laat geld betalen via iDeal. Vanwege de sluiting en de aangepaste openingstijden wordt er geen te laat geld gerekend.

Kan ik weer boeken reserveren?

Reserveren van boeken en andere materialen is helaas nog niet mogelijk.

Kan ik cd's van Muziekweb aanvragen?

Aanvragen uit muziekweb is helaas nog niet mogelijk.

Kan ik de Bibliotheek veilig bezoeken?

We doen ons uiterste best om je bezoek aan onze bibliotheekvestigingen zo veilig en prettig mogelijk te maken. We volgen de richtlijnen van het RIVM, deze zijn goed zichtbaar bij de ingang van de vestigingen. Bij de ingang wordt iedereen gevraagd zijn handen te reinigen met desinfecterende gel. We hebben speciale looproutes gemaakt en onze medewerkers begeleiden de bezoekers zodat alles naar wens verloopt. Ook worden onze vestigingen extra schoongemaakt.

Staat jouw vraag er niet bij?

Neem dan contact op met de Klantenservice via 0299-433323 of ons contactformulier