Nederlandse Kinderjury 2018 categorie 10 t/m 12 jaar

Details:

De Senaat van de Nederlandse Kinderjury 2018 voor de categorie 10 t/m 12 jaar bestaat uit Lars Godeschalk, Daan Munneke, Jemuël Anthony Eersel, Sofie de Groot, Jolien van den Berg, Mare Broekhuis.

Winnaar:

Jeff Kinney - Drie keer niks

Genomineerd:

Jozua Douglas - Operatie Pisang

Tosca Menten - Dummie de mummie en het geheim van Toemsa

Rachel Renée Russell - BFF's voor even

In het elfde deel uit de serie Dagboek van een Muts gaat Nikki mee op een schooluitwisseling. Op zich leuk, maar als ze erachter komt dat haar aartsvijand op de school zit waar ze naartoe moet, krijgt het verhaal een dramatische wending.
De Senaat vond Dagboek van een Muts - BFF's voor even een grappig en makkelijk te lezen boek. Door de vele plaatjes las de Senaat het boek razendsnel uit, dat maakt het boek volgens de Senaat geschikt voor beginnende lezers. De Senaat betreurde het dat er zo weinig fantasie gebruikt hoefde te worden bij het lezen. Dagboek van een Muts - BFF's voor even lijkt door de titel en de vormgeving op een boek voor meisjes, maar het viel op dat juist de jongens in de Senaat het boek leuk vonden, terwijl de meisjes het hier en daar wat te meisjesachtig vonden. Dat het boek door een Amerikaanse geschreven werd, zou volgens de Senaat kunnen verklaren waarom de toon soms wat dramatisch is.
Citaten uit de Geheime Vergadering van de Senaat: “Leuk en grappig boek.” “Ook al is het een meisjesboek, jongens kunnen het wel lezen!” “Het is een grappig boek, ook door alle tekeningen.”

Manon Sikkel - Expeditie vriendschap

De Senaat is erg onder de indruk van het zevende deel uit de Izzy Love-serie van Manon Sikkel. De Senaat heeft hoofdpersoon Isa in het hart gesloten en kan geen genoeg krijgen van haar avonturen. De Senaat vindt Izzy Love 7 - Expeditie vriendschap prachtig geschreven, grappig, verrassend en heel goed los te lezen van de andere delen uit de serie. Het boek combineert op ongeëvenaarde wijze humor met liefde en vriendschap : “Het was grappig en ook romantisch: een romantische komedie!”
Ook de vormgeving verdient een compliment volgens de Senaat: het omslag noemden velen de mooiste van allemaal en ook het binnenwerk werd gewaardeerd. De letters lazen prettig en het ontbreken van plaatjes zorgden ervoor dat de lezers hun eigen verbeelding kunnen gebruiken en iedereen zijn of haar eigen film kan maken van het boek. Je wil als lezer blijven lezen in het verhaal over Isa. Het is nooit vervelend of saai, maar telkens weer verrassend en spannend.
Citaten uit de Geheime Vergadering van de Senaat: “Net als het (iets te) romantisch begint te worden, wordt het weer grappig!” “Heel heel heel heel heel leuk!” “Ik draag de ring die bij het boek zit elke dag!”