Wil je Nederlands oefenen?

De bibliotheek is open. Het NL plein is ook open.

Wil je liever thuis Nederlands oefenen? Samen met je kinderen of alleen? Kijk naar de tips en filmpjes op deze pagina.

Learn Dutch with Kim

Hoi Dutchie to be! Do you want to learn Dutch in a fun way with a teacher who actually teaches in Dutch? Learn Dutch with Kim!

In deze filmpjes vertelt Kim over werkwoorden, gedag zeggen, wanneer gebruik je geen of niet en nog veel meer. Voor beginners en gevorderden.

In het Engels én het Nederlands.

Klik hier voor de fillmpjes

Inburgeringsexamen of Staatsexamen oefenen

Wil je thuis oefenen voor je examens? Oefenen voor schrijven, lezen, spreken, luisteren, ONA en KNM.

Klik hier om te oefenen voor inburgeringsexamen

Klik hier om te oefenen voor Staatsexamen NT2

Net in Nederland, voor nieuwkomers

Deze website is voor nieuwkomers. Voor het laatste nieuws over corona en de nieuwe wet inburgering. Voor video's met Nederlandse en Arabische ondertiteling.

Wil je meer weten over Nederland? Klik dan hier voor de filmpjes over Amsterdam, Rotterdam, windmolens en nog veel meer over het land waarin je woont.

Ga naar de website

Hoe gebruik je 'er'?

Het woord 'er' is een klein woordje. Maar je kan het op veel manieren gebruiken.

Klik hier voor het fillmpje

Nederlands leren vanaf A0

Voor beginners die meer Nederlandse woorden willen leren.

Juf M. helpt je met het leren van de woordjes, schrijf ze op, herhaal ze en spreek ze uit.

Klik hier voor de filmpjes

Nt2 Taalmenu

Voor mensen die beginnen met Nederlands leren. Als je alle lessen gedaan hebt, heb je ongeveer niveau A1. Ook zijn er oefeningen voor niveau A2, B1 en B2.

Klik hier voor de uitleg in verschillende talen

Ga hier naar de online lessen

Samen met je kinderen

Samen lezen, een filmpje kijken of een spelletje doen. Hoe leuk is dat! Kijk hieronder wat je allemaal samen kan doen.

School TV

Op de website van SchoolTV vind je weetjes, programma's en filmpjes over alles wat je maar wilt weten. Aardrijkskunde, corona, cupcakes maken maar ook kan je naar Nijntje of Sesamstraat kijken. Voor kinderen van 0 tot 18 jaar.

Klik hier voor de website van SchoolTV.

Meester Sander

Knutselen, bewegen en leren met Meester Sander. Doe je mee?

Klik hier voor alle filmpjes van Meester Sander.

NU Junior

Een website voor kinderen met elke dag nieuwe verhalen van over de hele wereld, nieuws en spelletjes.

klik hier

Thuis leren met Zapp

Op de website van Zapp kan je rekenen, sporten, verhalen over dieren lezen, naar Sesamstraat kijken en nog veel meer. Voor groep 1 t/m 8. Doe je mee?

Ga hier naar de website

NOS Jeugdjournaal

Het nieuws wordt verteld in makkelijke woorden bij het Jeugdjournaal, op tv of online. Kijk, of samen met je kinderen, op de website.

Ga hier naar de website

Nederlands oefenen?

Wil jij Nederlands oefenen in de bibliotheek? Maak dan een afspraak. Of heb je een vraag? Bel dan naar het NL plein.

Bel 06 14 305 887 of 06 20 329 430.

Je kan ook een mail sturen naar:

nlplein@bibliotheekwaterland.nl

Met de computer werken

Klik hier voor informatie

Wil je met de computer leren werken? Of er meer mee doen zoals e-mailen of op het internet? Op de website van Oefenen.nl kan je dat allemaal leren.

Corona vaccinatie

Er is een medicijn tegen corona gemaakt. Iedereen kan dit medicijn krijgen. Je krijgt dan een prik in je arm. Prikken = vaccineren. In het filmpje wordt verteld hoe het vaccineren werkt.

Afspraak coronatest

Coronatest

Wil je een afspraak maken voor een coronatest? Dan kun je bellen met 0800-1202. Je kan ook online een afspraak maken. Hiervoor heb je je je Digi-d nodig.

Hier kan je oefenen.

Wat is corona?

Lees en luister mee. Klik hier voor het filmpje