Persconferentie Corona-regels in 8 talen

Premier Rutte heeft op 19 mei op TV verteld wat de nieuwe Corona-maatregelen zijn. Omdat hij wil dat iedereen de nieuwe regels begrijpt is de persconferentie vertaald. De talen zijn: Arabisch, Tigrinya, Farsi, Turks, Pools en Engels.

Wil je thuis Nederlands oefenen?

De bibliotheek is sinds 25 mei open. Het NL plein is sinds dinsdag 2 juni weer open.

Wil je thuis Nederlands oefenen? Samen met je kinderen of alleen? Kijk naar de tips en filmpjes op deze pagina.

Nederlands verstaan en spreken

Cijfers, de kalender, klokkijken, over Nederland, grammatica en nog veel meer. Deze video's helpen je Nederlands te verstaan en te spreken. Van makkelijk tot moeilijk.

Kijk hier naar de video's

Inburgeringsexamen oefenen

De inburgeringsexamens zijn uitgesteld in verband met de Corona-maatregelen. Maar je kan wel thuis oefenen. Oefenen voor schrijven, lezen, praten, luisteren, ONA en KNM.

Klik hier om te oefenen

Wat zie jij in het park?

Ingrid loopt in het park. Wat ziet zij allemaal? Als je straks zelf in het park loopt kan je het spelletje met je kinderen spelen.

Klik hier voor de taalshow

Klik hier voor nog meer filmpjes

Hoe heet deze kamer in huis?

Wil je leren hoe de kamers in huis heten? Speel dan dit spel met foto's en woorden.

Klik hier voor het spel

Eenvoudig lezen

Lees je mee over Farid en zijn gezin die naar het zwembad gaan? Als het verhaal uit is, zijn er vragen en puzzels die je kan maken.

Klik hier voor het verhaal

De Liedjeskast

Met deze liedjes oefen je de taalregels. Je zingt over klinkers, de f of v, de verleden tijd. Zo verbeter je op een vrolijke manier je Nederlands.

Klik hier voor de 15 liedjes

Woord voor woord

Voor beginners die meer Nederlandse woorden willen leren zonder te lezen of te schrijven.

Klik hier voor het filmpje

Nt2 Taalmenu

Voor mensen die beginnen met Nederlands leren. Als je alle lessen gedaan hebt, heb je ongeveer niveau A1. Ook zijn er oefeningen voor niveau A2, B1 en B2.

Klik hier voor de uitleg in verschillende talen

Ga hier naar de online lessen

Samen met je kinderen

De kinderen zijn nu meer thuis. Als zij klaar zijn met hun huiswerk willen ze vast wel even bewegen, of een leuk filmpje kijken of samen met jou een spelletje doen. Kijk hieronder wat je allemaal samen kan doen.

Anne Frank Video Dagboek

Ken jij het Dagboek van Anne Frank al? En je kinderen? Nu is er het Video Dagboek om samen naar te kijken. In dit dagboek volg je per video Anne Frank in het Achterhuis tijdens de Tweede Wereldoorlog. Ze filmt zichzelf, haar familie en vertelt over alles wat er gebeurt. Iedere maandag en donderdag komt er weer een nieuwe video uit. Op 4 mei komt de laatste video.

Wie durft!?

Kan je geluid voelen? En kun je een ei stuk knijpen? Als de kinderen klaar met school zijn en wat leuks willen doen moeten ze snel gaan kijken naar alle proefjes die je thuis kan doen. Proefjes met water, lucht, geluid en nog veel meer.

Ga hier naar de proefjes

NU Junior

Een website voor kinderen met elke dag nieuwe verhalen van over de hele wereld, nieuws en spelletjes.

klik hier

NOS Jeugdjournaal

Er zijn steeds nieuwe berichten over het Corona virus. Maar ook ander nieuws wordt verteld in makkelijke woorden bij het Jeugdjournaal, op tv of online. Kijk, of samen met je kinderen, op de website.

Ga hier naar de website

Zing je mee?

In Hotel Hallo zingen ze de hele dag. Liedjes om vrolijk van te worden, met tekst erbij om mee te lezen én te zingen.

Nederlands oefenen?

Dit zijn Jiah, Danielle, Saskia, Karin en Rita van het NL plein.

Wil jij Nederlands oefenen? Of heb je een vraag? Bel dan naar het NL plein voor een afspraak.

Bel 06 14 305 887 of 06 30 119 681

Heb je een vraag? Dan kan je ook altijd mailen.

Mail: nlplein@bibliotheekwaterland.nl

Met de computer werken

Klik hier voor informatie

Wil je met de computer leren werken? Of wil je leren hoe je kan videobellen? Of meer Nederlands oefenen?

Klik hier

Wat is corona?

Lees en luister mee. Klik hier voor het filmpje

Je kan je vragen stellen in het Arabisch of in Tigrinya

Hier kan je vragen over de Corona-maatregelen stellen in het Arabisch of Tigrinya.

Maandag - vrijdag, 14.00 - 16.00 uur.

Voorlezen

Op maandag, woensdag en vrijdag lezen wij de kleine kinderen voor vanuit de Bibliotheek. Op het filmpje kan je meekijken en luisteren. Op Facebook kan je ook kijken.

Klik hier voor andere verhalen