Wil je thuis Nederlands oefenen?

De bibliotheek is gesloten t/m 28 april. Het NL plein is ook gesloten.

Wil je toch Nederlands blijven oefenen? Samen met je kinderen of alleen? Kijk naar de tips en filmpjes op deze pagina.

Eenvoudig lezen

Lees je mee over Farid en zijn gezin die naar het zwembad gaan? Als het verhaal uit is, zijn er vragen en puzzels die je kan maken.

Klik hier voor het verhaal

Net In Nederland

Voor iedereen die uit een ander land komt. Informatie over Nederland, inburgeren, de maatregelen in verband met het Corona virus, Nederlands oefenen, TV programma's en nog veel meer. Ook in het Engels en in het Arabisch.

Klik hier voor de website

De Liedjeskast

Met deze liedjes oefen je de taalregels. Je zingt over klinkers, de f of v, de verleden tijd. Zo verbeter je op een vrolijke manier je Nederlands.

Klik hier voor de 15 liedjes

Woord voor woord

Voor beginners die meer Nederlandse woorden willen leren zonder te lezen of te schrijven.

Klik hier voor het filmpje

Nt2 Taalmenu

Voor mensen die beginnen met Nederlands leren. Als je alle lessen gedaan hebt, heb je ongeveer niveau A1. Ook zijn er oefeningen voor niveau A2, B1 en B2.

Klik hier voor de uitleg in verschillende talen

Ga hier naar de online lessen

Anne Frank Video Dagboek

Ken jij het Dagboek van Anne Frank al? En je kinderen? Nu is er het Video Dagboek om samen naar te kijken. In dit dagboek volg je per video Anne Frank in het Achterhuis tijdens de Tweede Wereldoorlog. Ze filmt zichzelf, haar familie en vertelt over alles wat er gebeurt. Iedere maandag en donderdag komt er weer een nieuwe video uit. Op 4 mei komt de laatste video.

Thuis sporten

Alle kinderen zitten nu thuis en hebben geen gym op school. Ook kunnen ze niet naar de voetbaltraining of zwemles. Omdat bewegen gezond is voor kinderen geeft Zappsport nu elke schooldag een workout die je thuis kan doen. Ook leuk voor vaders en moeders.

NOS Jeugdjournaal

Er zijn steeds nieuwe berichten over het Corona virus. Maar ook ander nieuws wordt verteld in makkelijke woorden bij het Jeugdjournaal, op tv of online. Kijk, of samen met je kinderen, op de website.

Ga hier naar de website

Zing je mee?

In Hotel Hallo zingen ze de hele dag. Liedjes om vrolijk van te worden, met tekst erbij om mee te lezen én te zingen.

Wat is corona?

Lees en luister mee. Klik hier voor het filmpje

Even Nederlands praten?

Dit zijn Jiah, Danielle, Saskia, Karin en Rita van het NL plein.

Wil jij oefenen met Nederlands praten door de telefoon? Of heb je een vraag? Tussen 10.00 en 11.00 uur, van maandag t/m vrijdag kan je bellen naar het NL plein.

Bel 06 14 305 887 of 06 30 119 681

Heb je een vraag? Dan kan je ook altijd mailen.

Mail: nlplein@bibliotheekwaterland.nl

Voorlezen

Op maandag, woensdag en vrijdag lezen wij de kleine kinderen voor vanuit de Bibliotheek. Op het filmpje kan je meekijken en luisteren. Op Facebook op de pagina van Bibliotheek Waterland kan je ook kijken.

Klik hier voor andere verhalen