De Bieb helpt je kind omhoog

Kinderen presteren beter op school als ze regelmatig een boek lezen en vanaf jonge leeftijd worden voorgelezen. In de Bibliotheek heb je een grote keus aan (prenten)boeken voor alle leeftijden, er zijn zelfs boeken voor baby’s! Een peuter kan zelf al boeken uitzoeken in de Bibliotheek. Als hij/zij zelf de keuze heeft ontwikkelt je kind een eigen voorkeur voor bepaalde boeken en plezier in lezen.

Boekjes lezen, spelen en gezellig samen met je baby

Kinderen in de leeftijd van 0-2 jaar hebben vooral behoefte aan “echte” ervaringen. Bovendien slapen ze veel, dus zorg in de tijd dat ze wakker zijn dat ze zoveel mogelijk met al hun zintuigen de wereld beleven. Plaatjes kijken, aanwijzen en vooral gezellig samen. Aandacht en plezier zijn de beste voeding voor je kind! De taal ontwikkeling van een kind begint al op heel jonge leeftijd, daarom is het belangrijk om al heel vroeg met je kind te praten, te zingen en te lezen.

Verhalen doen veel meer

Door voor te lezen of te helpen met lezen, help je kinderen hun woordenschat en taalvaardigheden te ontwikkelen. Maar verhalen doen veel meer! (Voor)lezen draagt ook bij aan de sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen én stimuleert de fantasie en het voorstellingsvermogen. Dat is van het grootste belang voor de ontwikkeling van je kind.

Waarom naar de Bibliotheek?

Maak van het bibliotheekbezoek een terugkerend uitstapje vast tijdstip in de week, en dat hoef je natuurlijk niet zelf te doen, dat kan ook met de oppas of opa en oma!