Boekstart!

Al vanaf de eerste dag luistert je baby naar je stem. In het eerste jaar ontwikkelt een kind zich razendsnel en leert veel nieuwe dingen. De bibliotheek speelt daar op in met BoekStart!

Met je baby naar de bieb!

Fijn samen een boekje bekijken, plaatjes aanwijzen en benoemen, versjes leren, verhaaltjes vertellen en er naar luisteren. Het is goed voor je kind en bovendien erg leuk om te doen. De bibliotheek wil het lezen met heel jonge kinderen bevorderen omdat onderzoek heeft aangetoond dat (voor)lezen een gunstig effect heeft op de schoolcarrière van kinderen.

Boekjes lenen en naar activiteiten  

In alle bibliotheekvestigingen is een BoekStart* hoek met boekjes speciaal voor baby’s. In de bibliotheek Purmerend is er iedere drie weken een leuke activiteit babysoos voor (groot)ouders met baby’s waar je binnen kunt lopen voor de gezelligheid, leuke tips en advies. Iedere derde zondag van de maand komen peuters spelenderwijs taal ontdekken en krijgen ouders verrassende tips en trucs tijdens de Peuterparty in de bibliotheek Purmerend. Je kunt je aanmelden voor een speciale reminder voor de BoekStart activiteiten.

Bekijk ook de nieuwe website Boekstart en Verder voor Ouders

Kijk hier voor de eerstvolgende Babysoos of Peuterparty in de Bibliotheek

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief over Boekstart

 

*Als je baby 3 maanden is, krijg je een brief van de gemeente met een bon voor een gratis BoekStart pakket.