Activiteiten met het voortgezet onderwijs

• Ontwerp een boekenkast

6 juli 2016

Samenwerking in het kader van Kunst van lezen met de Technische School de Triade in Edam. De afdeling Style en Design kreeg de opdracht een boekenkast te ontwerpen voor de Bibliotheek Volendam.

Bekijk details van Ontwerp een boekenkast

• Movietrader

6 juli 2016

Mediawijsheid is een containerbegrip maar de bibliotheek heeft een aantal programma’s waar mee leerlingen in het voortgezet onderwijs tips en trucs aangereikt krijgen om zich veilig en bewust te bewegen op het internet en sociale media.

Bekijk details van Movietrader

• Informatievaardigheid voor havo, vwo en vmbo

6 juli 2016

Leerlingen googelen allemaal , maar hebben problemen met het vinden van het goede materiaal voor profiel of sectie werkstuk.

Bekijk details van Informatievaardigheid voor havo, vwo en vmbo

• Project Boekvrienden vmbo

6 juli 2016

Vmbo 3 leerlingenkader-beroeps lezen voor in groep 1-2 van het basisonderwijs en op kinderdagverblijven.

Bekijk details van Project Boekvrienden vmbo

• Poezieproject havo-vwo 3

6 juli 2016

In het kader van de vakken CKV en Nederlands hebben wij met het Don Bosco voor de klassen 3 van VWO en Havo gastlessen verzorgd over Poezië. Het thema was Honderd jaar droge voeten.

Bekijk details van Poezieproject havo-vwo 3