Het aanbod Primair onderwijs

Jaarlijks maken meer dan 12.000 kinderen en leerkrachten gebruik van onze programma's. Deze zijn gericht op leesplezier en mediawijsheid en vinden plaats in de Bibliotheek of op school. Met veel plezier hebben wij weer een nieuw aanbod voor jullie samengesteld. 

Meer keuze meer leesplezier!

Lezen is leuk! En, lezen is belangrijk. Maar hoe blijven leerlingen enthousiast lezen? Onder andere door steeds weer nieuwe en actuele boeken aan te bieden. Daarom hebben we voor jullie BoekToer.

Door BoekToer in te zetten haal  je voor minimaal een halfjaar extra boeken in huis. Meer keuze en dus meer leesplezier! Per schooljaar kan je met het abonnement van de school 2 BoekToer collecties GRATIS bestellen.

Tips voor de Boekenkring

De Boekenkring is een werkvorm in het basisonderwijs om met leerlingen te praten over boeken. Met een goede boekenkring maken kinderen elkaar enthousiast over boeken en krijgen ze zin om bepaalde boeken te gaan lezen. Ben je op zoek naar leuke inspirerende werkvormen voor de Boekenkring?

Download hier de tips.

De nieuwste (voor)leestips

De leukste nieuwe (voor)leestips speciaal geselecteerd door de Bibliotheek. Download hieronder de lijsten. Matilda presenteert en Tom en Pippo.

Download de lijsten met tips

Makkelijk Lezen Pakketten

Voor kinderen die moeite hebben met lezen of lezen niet leuk vinden, kun je een Makkelijk lezen pakket op maat aanvragen.

De accountmanagers Educatie

Annemarie van Heems - Lilian Leber - Ellen Otten - Claire Beversen. Wil je weten wat wij voor jouw basisschool kunnen doen?

Maak een afspraak en mail: educatie@bibliotheekwaterland.nl of bel 0299 454073.

Agenda Schooljaar 2019-2020

 1. Training ouders in de schoolbibliotheek

  Een uitgebreide schoolbibliotheek vergroot het leesplezier op school. Hoe zorg je dat de vrijwilligers in de schoolbibliotheek goed geïnformeerd zijn over hoe een volwaardige bibliotheekvoorziening gerund...

  Van 09:30 tot 12:00

  Bibliotheek Purmerend

  vr 08 nov

 2. Open Boek-opleiding leescoördinatoren basisonderwijs

  De cursus Open Boek is bedoeld om leerkrachten te scholen de taak van Leescoördinator op een basisschool vorm te geven. In januari starten wij een nieuwe cursus van 5 bijeenkomsten op woensdagmiddag.

  Van 14:30 tot 17:00

  Bibliotheek Purmerend

  wo 08 jan

 3. Inspiratiebijeenkomst Nationale Voorleesdagen

  Workshop voor leerkrachten groep 1 en 2, pedagogisch medewerkers en de voorlezers van de VoorleesExpress.

  Van 19:30 tot 21:30

  Bibliotheek Purmerend

  wo 15 jan

 4. Regionale voorrondes Nationale Voorleeswedstrijd

  Misschien strijdt de voorleeskampioen van jouw school ook wel mee in de regionale voorrondes van de Nationale Voorleeswedstrijd voor een plek in de finale.

  1 februari 2020 t/m 1 maart 2020

  Regio Waterland

  01 feb t/m 01 mrt

Meer

Agenda Schooljaar 2019-2020

Leesmonitor op jouw school

Wat lezen jouw leerlingen graag? Worden ze thuis voorgelezen, hebben ze plezier in lezen en is het aanbod op school en thuis voldoende? Meten is weten en met de Leesmonitor is dit een peulenschil.  

Heb je belangstelling voor de Leesmonitor Primair onderwijs? Stuur even een berichtje naar educatie@bibliotheekwaterland.

De Bibliotheek op School (SchoolWise)

SchoolWise is modern en veelzijdig en sluit volledig aan bij de belevingswereld en de vaardigheden van de huidige generatie leerlingen, een generatie die opgroeit met digitale media en internet. SchoolWise is aantrekkelijk vormgegeven en staat in verbinding met het systeem van Bibliotheek Waterland.