Makkelijk Lezen

De Bibliotheek helpt graag bij de zoektocht van leerkrachten en IB-ers naar materialen die wél aanzetten tot lezen bij zwakke, of moeilijk lezende leerlingen in de klas.

Makkelijk Lezen Plein (MLP)

Op het MLP in de Bibliotheek Volendam en in de Bibliotheek Purmerend vind je alleen maar boeken, dvd’s en luisterboeken voor kinderen die moeite hebben met lezen. In de andere Bibliotheekvestigingen zijn ook materialen te vinden en te bestellen. 

De MLP-materialen zijn geselecteerd vanwege het eenvoudiger taalgebruik, de duidelijke lay-out, de aansprekende omslag en de aantrekkelijkheid van de inhoud. Daarnaast vinden kinderen er ook luisterboeken, verfilmde leesboeken en informatieve DVD's. Hierdoor komen ook boeken en onderwerpen binnen hun bereik die voor hen te moeilijk zijn om te lezen.

Makkelijk Lezen in het Jaaraanbod

In onze brochure Jaaraanbod Primair onderwijs 2019 - 2020 bieden wij een Makkelijk Lezen groepsbezoek speciaal voor moeilijk lezende leerlingen aan. Verder vind je hierin een workshop voor leerkrachten en voor ouders, een vragenuurtje en Makkelijk lezen Pakketten.

Klik hier voor het jaaraanbod Primair onderwijs.

NIEUW! Makkelijk Lezen vragenuurtje

Hebben ouders vragen over leuk leesmateriaal voor een moeilijk lezend kind om thuis te oefenen? Je kunt doorverwijzen naar het maandelijkse Makkelijk Lezen vragenuurtje in de Bibliotheek Purmerend. Iedere eerste woensdag van de maand om 16.00 uur zit hier de Makkelijk Lezen specialist die ouders en kinderen op weg helpt op het Makkelijk Lezen Plein op de eerste etage. 

Een afspraak maken met de MLP- specialist mag ook. Dat kan via educatie@bibliotheekwaterland.nl of 0299-454073.