Makkelijk Lezen

Kinderen kunnen moeite hebben met lezen. Daarom heeft Bibliotheek Waterland Makkelijk Lezen materialen. In onze bibliotheekvestigingen Purmerend en Volendam zijn zelfs speciale plekken waar deze materialen staan. Het Makkelijk Lezen Plein!

Makkelijk Lezen Plein (MLP)

Op het MLP in de Bibliotheek Volendam en in de Bibliotheek Purmerend vind je alleen maar boeken, dvd’s en luisterboeken voor kinderen die moeite hebben met lezen. In de andere Bibliotheekvestigingen zijn ook materialen te vinden en te bestellen. Kom een keer kijken met je kind en laat je zoon of dochter zelf even rondkijken. Leen je meestal in een andere Bibliotheek dan Purmerend en Volendam? Met je biebpas kun je ook in een andere vestiging van Bibliotheek Waterland lenen.

Kijk hier voor de openingstijden en adressen

Oefenen helpt, maar welke boeken zijn geschikt?

Op het Makkelijk Lezen Plein staan boeken die aansprekend zijn voor kinderen. Ze zijn geselecteerd vanwege het eenvoudiger taalgebruik, de duidelijke lay-out, de aansprekende omslag en de aantrekkelijkheid van de inhoud. Daarnaast vinden kinderen er ook luisterboeken, verfilmde leesboeken en informatieve DVD's. Hierdoor komen ook boeken en onderwerpen binnen hun bereik die voor hen te moeilijk zijn om te lezen.

Meer informatie?

Voor meer informatie over kinderen met leesproblemen en het Makkelijk Lezen Plein, kijk op www.makkelijklezenplein.nl/ouders. Hier zijn veel tips te vinden om je kind weer enthousiast aan het lezen te krijgen. Of vraag één van onze medewerkers in de Bibliotheek Purmerend en Volendam om advies. Zij helpen je graag. Zo wordt lezen een stuk leuker!