Leeskringen

Veel mensen vinden het leuk om hun interesse in literatuur en schrijvers met anderen te delen in een leeskring en maken gebruik van de leeskringservice van de bibliotheek.

De leeskringservice bestaat uit een koffer met boeken, achtergrond informatie en boekenlijsten waaruit je een keuze kunt maken. Ook kun je via de bibliotheek deelnemen aan de leeskring bijeenkomsten van stichting Senia. Senia organiseert regelmatig bijeenkomsten in de bibliotheek om lezers met dezelfde interesse bij elkaar te brengen. Kijk in onze agenda of er binnenkort een bijeenkomst georganiseerd wordt.

Leeskringkoffer
Een probleem voor veel leeskringen is dat meerdere mensen tegelijk het boek moeten lezen. Bibliotheken hebben vaak maar 1 tot 3 exemplaren van een titel in de collectie. Vaak zijn deze exemplaren ook nog uitgeleend. Met een leeskringkoffer kom je tegemoet aan de vraag naar meer exemplaren van één titel. De leeskringkoffer voorziet je van zeven exemplaren van één boek en een informatiemap over de auteur en het boek. De leeskringkoffer is te leen voor zes weken.

Boekenlijst voor leeskringen
Jouw leeskring maakt zijn keuze op basis van de Boekenlijst voor leeskringen met heldere beschrijvingen van meer dan zeshonderd boektitels. De boekenlijst wordt regelmatig vernieuwd en uitgebreid. Je kunt de boekenlijst voor leeskringen onderaan deze pagina gratis downloaden. Tevens ligt de lijst ter inzage in iedere bibliotheekvestiging en deze is te koop voor € 5,50.

Prijs
Leeskringkoffer: €17,25 per zes weken
Boekenlijst voor leeskringen: digitaal gratis

Aanvraagformulier leeskringkoffer
Open onderaan deze pagina het aanvraagformuilier leeskringen. Lever dit formulier ingevuld in bij jouw eigen bibliotheek. Je ontvangt dan bericht als de koffer voor jouw leeskring klaar staat.

Klik hier om de boekenlijst leeskringen 2019-2020 te downloaden

Klik hier om het aanvraagformulier leeskringen te downloaden