Jeugd | 9-12 jaar

De informatie op deze pagina komt van Jeugdbibliotheek.nl.
Op Jeugdbibliotheek.nl vind je nog veel meer informatie over Lezen en Weten.

Week van de Mediawijsheid

Week van de Mediawijsheid

Hoe ga je om met social media en internet? En wat typ je wel en niet tijdens het chatten? Op jeugbibliotheek.nl vind je leuke weetjes, video's én een quiz over mediawijsheid.

Alles over duurzaamheid

Duurzaamheid

Wil jij meer weten over duurzaamheid? Bekijk dan hier boeken over duurzaamheid. Ook vind je op deze pagina handige info over duurzaamheid voor je werkstuk of spreekbeurt.

Boekensleutel 2019

Ze gaan er met je neus vandoor van Ted van Lieshout

Ze gaan er met je neus vandoor van Ted van Lieshout heeft de Boekensleutel gewonnen! Dat is een prijs die maar heel soms wordt uitgereikt, aan een bijzonder kinderboek dat opvalt.

Gouden Griffel 2019

Winnaar Gouden Griffel 2019

Het boek Zeb. van Gideon Samson is bekroond met een Gouden Griffel! In Zeb. vertellen elf kinderen uit de klas van juf Cato hun bijzondere verhaal. Bijvoorbeeld over de Zebra Ariane.

E-books lezen op je mobiel

E-books op Jeugdbibliotheek.nl

Weet je dat je sommige boeken ook als e-book kunt downloaden? E-books kun je direct op je telefoon of tablet lezen. Ze raken nooit uitgeleend en je hoeft ze niet terug te brengen. 

Werkstuk of spreekbeurt?

Naar alle onderwerpen op Jeugdbibliotheek.nl

Zoek je informatie voor je werkstuk of spreekbeurt? Neem dan eens een kijkje op deze pagina. Daar vind je een heleboel leuke informatie. Je kunt zoeken op onderwerp. Veel succes!

Oefen met Junior Einstein

Junior Einstein

Met Junior Einstein kun je online oefenen voor school. Voor alle vakken van de basisschool en zelfs voor de Citotoets. Log in met je Bibliotheekaccount.

Kinderjury 2019

Kinderjury 2019 op Jeugdbibliotheek.nl

30.000 kinderen hebben gestemd op hun favoriete boek. Bekijk de winnende boeken op de Jeugdbibliotheek. Je vindt hier ook andere boekentips van de Kinderjury!

Lees én luister met Yoleo

Lezen met Yoleo is makkelijk. De tekst wordt getoond én voorgelezen. Een soort karaoke dus. Met je Bibliotheekaccount kun je onbeperkt gebruikmaken van Yoleo.