Een goed verhaal zit tussen je oren

Passend Lezen

Ben je blind, slechtziend of dyslectisch? Dan kun je bij de Bibliotheek terecht voor gesproken boeken. De collectie bevat maar liefst 45.000 titels. Te beluisteren via streaming. Voor iedereen die een leesbeperking heeft en lid is van de Bibliotheek. 

 • Grootletter boeken

  Grootletterboeken zijn speciale boeken die in grote letters zijn gedrukt. De letters zijn bijna twee keer zo groot als de letters in een gewoon boek.

  In iedere bibliotheekvestiging zijn Grootletterboeken te vinden. Maar je kunt ook reserveren.

 • Luisterboeken op CD

  Als het lezen van boeken lastiger gaat is er bij ons de mogelijkheid om een Luisterboek te lenen. Deze boeken zijn ingesproken en zijn via een cd- of dvd-speler te beluisteren. Er zijn zowel luisterboeken voor de jeugd als voor volwassen.

  Kijk in je eigen Bibliotheek of maak een gratis reservering!

   

   

 • Luisterboeken op daisy-rom

  Een Daisy-rom is ook een luisterboek, alleen heb je een speciaal afspeelapparaat nodig; de Daisy-speler. Met deze speler is het mogelijk om te bladeren in de tekst en de afspeelsnelheid en het volume aan te passen.

  Vraag er naar in je eigen Bibliotheek!

 • Daisy-speler lenen

  De Daisy-speler is voor een paar weken gratis bij ons te leen. Wanneer je de Daisy-speler zelf aan wilt schaffen kun je van jouw ziektekostenverzekeraar informatie ontvangen over de aanvraagprocedure en de financiële vergoeding voor de Daisy-speler. (Kosten: ca. € 400,00).

  Meer info in je eigen Bibliotheek.

Maandelijks inloopspreekuur Visio

Er zijn op dit moment geen resultaten over dit onderwerp beschikbaar.

Nieuwste grootletterboeken

 • Paniek op de Haarlemmerdijk

  Joop van Riessen

  Op de Haarlemmerdijk verdwijnt de zevenjarige dochter van een Amsterdamse wethouder; voor het hoofd van de recherche Anne Kramer wordt het een heftig onderzoek.

  Grootletterboek

  Bekijk details van Paniek op de Haarlemmerdijk

 • Viva España

  Linda van Rijn

  Een jonge Nederlandse vrouw geniet van haar werk bij een Spaanse makelaar totdat ze de gehandicapte dochter van de eigenaar in een van de huizen zwaargewond aantreft.

  Grootletterboek

  Bekijk details van Viva España

 • Hilde, mijn dochter

  Henny Thijssing-Boer

  Het tweede huwelijk van een jonge weduwe is geen succes, vooral omdat de man de dochter uit het eerste huwelijk niet accepteert.

  Grootletterboek

  Bekijk details van Hilde, mijn dochter

 • De kraamhulp

  Esther Verhoef

  Een kraamvrouw uit de regio Rotterdam, die na een zware bevalling blij is met haar kraamhulp, weet niet dat deze vrouw een verborgen agenda heeft.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van De kraamhulp

De LuisterBieb-app

Met de LuisterBieb app kun je genieten van luisterboeken waar en wanneer je maar wilt  De Luisterbieb app is deze app zeer geschikt voor mensen met een visuele beperking of dyslexie.  

Passend lezen

De landelijke dienst Passend Lezen biedt gesproken boeken, brailleboeken, kranten en tijdschriften in aangepaste vorm. Bovendien kun je hier terecht om privédocumenten (bijvoorbeeld bijsluiters of handleidingen) om te zetten in aangepaste leesvorm.