Warm welkom Waterland

Welkomstactie

Per 1 januari 2023 verzorgt Bibliotheek Waterland het bibliotheekwerk in de gemeente Waterland. De vestigingen in Broek in Waterland, Ilpendam, Marken en Monnickendam nemen wij over van Karmac bibliotheken. 

Voor de daadwerkelijke overgang hebben wij voor alle inwoners van de gemeente Waterland een Welkomstactie. Nu alvast lid worden van Bibliotheek Waterland en meteen lenen uit de collectie van de Openbare Bibliotheek. Je bestelt je boeken online en haal je bestelling op bij een bibliotheek in jouw eigen gemeente. 

Je kunt nu een Actie-abonnement afsluiten. Dat is een Basis-jaarabonnement van Bibliotheek Waterland met 2 maanden GRATIS lenen. Dit abonnement is alleen online af te sluiten of in onze huidige vestigingen.

Vanaf 1 januari 2023 kun je in de vestigingen Broek in Waterland, Ilpendam, Marken en Monnickendam terecht om een Overgangs-abonnement af te sluiten. Hier lees je meer over dit abonnement. De adressen en openingstijden van deze bibliotheken blijven hetzelfde als in 2022.

 1. Je meld je aan als lid van Bibliotheek Waterland

  Volwassen vanaf 25 jaar kunnen zich inschrijven voor het speciale actieabonnement. 

   

 2. Ga meteen op zoek naar titels

  Weet je al wat je wil lenen? Meteen na aanmelding kun je zoeken en bestellen uit onze collectie én in de online Bibliotheek.

 3. Afhalen van jouw bestelling

  Als je gaat reserveren uit de collectie kun je ook de vestiging in jouw gemeente al aanklikken als afhaallocatie.

Activiteiten in jouw Bibliotheek

Wat is er te doen?