Boekenweek van Jongeren

3PAK: Daan Heerma Voss, Chinouk Thijssen en Gershwin Bonevacia

Haal de verhalenbundel 3PAK gratis bij de Bibliotheek

3PAK is het Boekenweekgeschenk voor jongeren van 15 t/m 18 jaar. Twee ijzersterke verhalen van topauteurs Daan Heerma Voss en Chinouk Thijssen en ijzersterke poëzie van Gershwin Bonevacia. Het is gratis af te halen bij de Bibliotheek.

BoekTok Live!

Ontmoet vrijdagavond 16 september je favoriete auteurs en BoekTokkers bij het gratis evenement BoekTok Live! Op deze avond trappen we de Boekenweek van Jongeren af in het Literatuurmuseum in Den Haag. Dwaal door het Literatuurmuseum en kom 3PAK auteurs Chinouk Thijssen, Daan Heerma van Voss en Gershwin Bonevacia tegen.

Of doe mee aan één van de toffe workshops, zoals het maken van je eigen spoken word act. Natuurlijk koop je ook de nieuwste boeken in de YA pop-upstore en ontmoet je BoekTokkers, zoals Soraya Riem en Noah de Campos Neto.

 

Beste Boek voor Jongeren

Een boek dat aansluit bij jouw belevingswereld geeft veel leesplezier. Je herkent jezelf erin of iemand uit je omgeving of een situatie.

Elk jaar selecteert een vakjury 10 van zulke boeken voor jongeren van 15 t/m 18 jaar. Een jury van jongeren leest deze titels en bepaalt welk boek het beste is.

De winnaar wordt bekend gemaakt op Boekenweek van Jongeren.nl

Nominaties 2022: oorspronkelijk Nederlandstalig

Nominaties 2022: vertaald


Jury voorzitter Bruno

Hoi ik ben Bruno, ik ben 16 en woon in Amsterdam. Ik houd van chillen met mijn vrienden, sporten en ook vooral lezen. Ik vind lezen heel leuk omdat je je gaat inleven in iemand anders en daarmee dus ook verschillende perspectieven en ideeën krijgt, hierdoor wordt je wereldbeeld breder en dat vind ik heel leuk. Ook is het natuurlijk heel ontspannend en kan het je echte emoties laten voelen, dat vind ik ook heel belangrijk.

Mijn drie lievelingsboeken:

Jurylid Bente

Ik ben Yente, ik ben 18 jaar en woon in Zeist. Ik doe niets liever dan verdwijnen in een andere wereld, iemand anders z'n leven leiden en iemand anders z'n problemen hebben. Of ik deze wereld nou zelf schrijf of dat een geweldige schrijver het voor mij doet, maakt mij niet zoveel uit. Zolang ik maar kan dromen.

Hierbij mijn top 3 favoriete boeken/auteurs:

Jurylid Paris

Ik ben Paris Duivenvoorden en woon in Voorhout. Ik ben 16 jaar. Ik lees veel en bijna alle genres. Zelf schrijf ik ook verhalen en recenseer ik boeken voor mijn blog. Ik lees graag omdat ik dan even in een andere wereld kan verdwijnen en nieuwe personages kan leren kennen.

Drie lievelingsboeken en de auteurs daarvan? Dat is moeilijk kiezen. Ik heb véél meer favoriete boeken, maar zal er toch drie kiezen.