Voorleeskampioen Mikkie

Gepubliceerd op: 16 februari 2022 15:54

Mikkie Oosterloo van basisschool De Trimaran uit Edam heeft woensdagmiddag 16 februari de voorleeswedstrijd van Bibliotheek Waterland gewonnen.

Deze wedstrijd vond plaats in Bibliotheek Purmerend. Het betrof hier een voorronde van De Nationale Voorleeswedstrijd. De winnaar zal binnenkort Bibliotheek Waterland vertegenwoordigen in de provinciale finale. En wellicht wordt Mikkie wel De Nationale Voorleeskampioen 2022!  

De elf kandidaten werden, aangemoedigd door hun supporters, om de beurt door presentator Anouk Loer naar voren gehaald. Vervolgens las iedere kandidaat een fragment voor uit een zelfgekozen boek. Nadat alle kandidaten aan de beurt waren geweest trok de jury zich terug. Er werd gelet op zaken als uitspraak, verstaanbaarheid en tempo. Ook het contact van de voorlezer met het publiek was belangrijk. Na een aantal spannende minuten, werd het verlossende woord door juryvoorzitter Petra Koopman gesproken. 

Mikkie las een fragment voor uit het boek Matilda van Roald Dahl. De jury vond dat zij een actieve leeshouding had, levendig voorlas en duidelijk sprak. Mikkie zal één van de 28 deelnemers zijn aan de online provinciale finale waarvan in week 14 de winnaar bekend wordt gemaakt.