Nieuwe tarieven 2022

Gepubliceerd op: 31 december 2021 12:15

Met ingang van 1 januari 2022 gelden er andere tarieven voor de abonnementen en voor het te-laat-geld bij het Instap- en Basis-abonnement.

Waarom worden de tarieven gewijzigd?

Bibliotheek Waterland heeft het afgelopen jaar geen tarievenwijziging doorgevoerd. Er zijn echter wel kosten die inmiddels sterk zijn gestegen. Het inkopen van boeken is bijvoorbeeld duurder geworden. Ook op andere vlakken zijn onze kosten behoorlijk gestegen en daarom ontkomen wij er niet aan om voor 2022 een beperkte tarievenwijziging door te voeren.

Wanneer ga je het nieuwe tarief betalen?

Het nieuwe abonnementstarief betaal je pas als je nieuwe abonnementsperiode weer begint. Heb je een jaarabonnement? Dan hangt het af van de maand waarin je lid bent geworden. Voor de maandabonnementen geldt dat je het nieuwe tarief per 1 januari 2022 gaat betalen.

Jeugd & Jongeren abonnement

Voor kinderen van 0 - 18 jaar was het lidmaatschap al GRATIS. Nieuw in 2022 is dat ook jongeren tot 25 jaar een GRATIS lidmaatschap bij Bibliotheek Waterland kunnen krijgen. Ook betalen kinderen en jongeren geen geld voor materialen die te laat worden ingeleverd.