Project met 16 basisscholen - Scoor een Boek!

Gepubliceerd op: 2 februari 2021 16:48

Naast sporten en spelen, is lezen erg belangrijk. Een goede taalbeheersing is de basis voor zelfstandigheid en een gezonde levensstijl. Met ‘Scoor een Boek!’ wil Bibliotheek Waterland dat samen met de scholen bereiken, ook tijdens deze coronacrisis.

Blijf lezen!

FC Volendam en Bibliotheek Waterland zetten, voor het derde seizoen samen hun kracht in. Het leesproject ‘Scoor een Boek!’ bundelt de populairste sport van de wereld met lezen. Het doel is om leerlingen uit de groepen 5 en 6 uit het werkgebied van Bibliotheek Waterland (Beemster, Edam-Volendam, Purmerend en Landsmeer) te stimuleren om met plezier te (blijven) lezen.

Aan de slag!

Op 8 februari zijn ruim 800 leerlingen uit groep 5 en 6 gestart met het lezen van zoveel mogelijk boeken. De leerlingen worden hierbij via videoboodschappen aangemoedigd door sterspeler Micky van de Ven van FC Volendam. Scoor een Boek heeft ook een thuiseditie voor kinderen die niet via school meedoen.