Podcast #14 "Vluchtelinge Hawa: "De bibliotheek is mijn tweede huis!"

Gepubliceerd op: 29 juni 2022 14:21

Maar liefst VIER gasten in deze episode! Sylvia en Norbert praten met Emelie (13), Lizi (12) en Samantha (12) over de bibliotheek en hun favoriete boeken en schrijvers. De drie meiden zitten midden in hun toetsweek, op het Clusius-college in Purmerend. Ze lezen ook een paar kaartjes voor, met vragen voor uit het Ken je Bieb!-spel.

Het is druk en gezellig in de bieb, onze podcast-tafel staat op de tweede verdieping, waar mensen taallessen volgen op het NL-plein. Dat geldt ook voor onze andere gast, Hawa, een vluchtelinge uit Soedan, leerde als zogeheten “taalvraagster” Nederlands spreken (en schrijven) in de bibliotheek. Via Egypte kwam ze in 2015 in Nederland terecht. Hawa heeft een boek geschreven - in het Nederlands - over haar verblijf in ons land en de dingen die ze heeft geleerd.

Er is ook ruimte voor poëzie: Norbert leest een gedicht voor van een luisteraar van deze podcast.