Podcast #13 Bibliotheek helpt scholieren tijdens examentijd

Gepubliceerd op: 11 mei 2022 15:51

Er staat weer een nieuwe What the BIEB! podcast online. Sylvia Bakker (initiatiefnemer van deze podcast) en Norbert van Halderen (directeur Bibliotheek Waterland) lezen gedichten voor, onder andere het Boekenweekgedicht van Bart Moeyaert en ook Japanse gedichten. Norbert vertelt over een nieuw project: een speciale herinneringskast voor demente ouderen, met boeken uit de tijd dat zij nog jong waren.

Voor veel jongeren is het bijna examentijd en de bibliotheek helpt hen bij het leren. Niet alleen met studieplekken maar ook met een speciale Kunstbus. Hier kunnen scholieren lekker chillen en tekenen. Norbert doet een oproep aan middelbare scholen, om de leeslijsten te vernieuwen. Laat scholieren ook digitale boeken lezen voor hun lijst. Scholen moeten volgens hem het lezen leuker maken. Moedig leerlingen aan om digitaal te lezen. Sylvia zoekt schooldirecteuren die aanwezig willen zijn tijdens een opname van deze podcast. Om te bespreken hoe de bibliotheek nog meer ondersteuning kan bieden aan de scholen, bijvoorbeeld als het gaat om het leesonderwijs.