Meer terug naar een normale bieb

Gepubliceerd op: 8 juli 2020 11:00

Met ingang van woensdag 8 juli kun je van meer faciliteiten gebruikmaken. De openingstijden zijn sinds 29 juni weer ruimer. Stapje voor stapje gaan weer terug naar een normale dienstverlening.

Meer mensen in de Bibliotheek

• Er mogen meer mensen in de bibliotheek worden toegelaten. Bij binnenkomst is het meenemen van een mandje en handen reiningen verplicht. De anderhalve meter afstand houden we nog aan en als je verkoudheidsklachten hebt vragen wij je om thuis te blijven.

Terugbrengen en te laat geld

• Je kunt tijdens openinguren weer zelf je materialen bij de zelfservicebalie terugbrengen in de Bibliotheek. De inleverbus aan de buitenkant van de Bibliotheek kun je alleen gebruiken buiten de openingstijden.
  • Vanaf 1 juli wordt er weer te-laat-geld gerekend
  • Je kunt contactloos betalen bij de betaalautomaat

Printen en studeren

• Je kunt weer printen in onze vestigingen (behalve Beemster). Printen kan wanneer de opdracht daarvoor vanaf een eigen computer is gedownload op www.printen.bibliotheekwaterland.nl. Voorwaarde is dat je een geldige bibliotheekpas hebt met voldoende tegoed.
  • Binnenkort zijn de studiecabines in de Bibliotheek Purmerend weer beschikbaar. Reserveren is verplicht en gebruik hiervan is GRATIS. Klik hier voor meer info over de studiecabines.

Openingstijden fase 2

Bibliotheek Purmerend maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag van 12.00 - 18.00 uur Zaterdag 10.00-16.00 uur
Bibliotheek Volendam maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag van 12.00 - 18.00 uur Zaterdag 10.00-16.00 uur
Bibliotheek Edam maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag van 12.00 - 17.00 uur Zaterdag* 11.00-14.00 uur
Bibliotheek Landsmeer maandag, dinsdag*, woensdag en vrijdag . van 12.00 - 17.00 uur Zaterdag 11.00-15.00 uur
Bibliotheek Beemster maandag, dinsdag*, woensdag en vrijdag van 12.00 - 17.00 uur Zaterdag 11.00-14.00 uur

*Vakantietijden

In de periode van 13 juli t/m 9 augustus is deze vestiging op deze dag gesloten

Faciliteiten wel of niet beschikbaar

Niet beschikbaar Alternatief
Toiletten Beschikbaar
Computergebruik Via Wifi mogelijk met eigen apparaat en beperkt met de bibliotheek PC's
Leestafels Te gebruiken met inachtneming anderhalve meter
Servicebalie Vragen over je abonnement of geleende materialen? Mail info@bibliotheekwaterland.nl
Studiecabines Met ingang van 13 juli maar alleen via reservering
Cursusruimte Nog niet toegankelijk
Printen - kopiƫren Printen via eigen laptop of tablet - Kopiƫren is weer mogelijk
Betalen Via betaalautomaat in bibliotheek of via iDeal op onze website/mijn bibliotheek
Koffie/thee Mogelijk
Reserveren Mogelijk

Afhaalbieb voor Verrassingstassen

Met de Afhaalbieb gaat de Bibliotheek door. Er kunnen nog steeds online Verrassingstassen worden besteld en later worden afgehaald. Je kunt je Verrassingstas afhalen tijdens de openingstijden.