Op zoek naar nieuwe voorlezers

Gepubliceerd op: 20 april 2022 11:19

NL-PLein voorleesexpress vrijwilligers met Kai Kohnstamm

De Bibliotheek is op zoek naar creatieve voorlees vrijwilligers die graag samen met een kind én de ouders aan de slag gaan met taal voor de VoorleesExpress.

De bieb is leren leven

— Mehrinsa uit Oost-Turkmenistan

Met de VoorleesExpress kun jij een verschil maken voor een kind in je omgeving

De VoorleesExpress zorgt ervoor dat kinderen met een taalachterstand extra aandacht krijgen. Vrijwilligers bij de VoorleesExpress lezen voor, doen taalspelletjes en gaan samen met de ouders aan de slag met taal en leesplezier. Dat doen ze door het gezin (thuis) te ontmoeten maar ook door digitale contactmomenten en afspraken in de Bibliotheek. Als vrijwilliger heb je 20 contactmomenten met een gezin in de buurt.

De vrijwilligers van de VoorleesExpress

De Bibliotheek is erg belangrijk voor Simret uit Ethiopië (rechts op de foto) en Mehrinsa uit Oost-Turkmenistan (links op de foto). Ze hebben er veel geleerd en komen er nog regelmatig. Beiden hebben toen hun kinderen nog jong waren, meegedaan met de VoorleesExpress. Daar kijken ze met heel veel plezier op terug. De kinderen beginnen nu te puberen en in de Bieb vinden ze informatie over die fase en hoe ze daarmee om kunnen gaan.

Heb jij belangstelling voor de VoorleesExpress?

Voor meer informatie kun je terecht bij Kai Kohnstamm (midden op de foto) of Ilonca Erhardt.

Kai: 06-82111866
Ilonca: 06-82320102 of stuur een mail naar voorleesexpress@bibliotheekwaterland.nl.

foto credits: Peter Hardewijn (vrijwilliger NL-plein)