Online taalcoaches voor anderstaligen gezocht

Gepubliceerd op: 6 april 2021 11:47

Omdat juist nu het voeren van dagelijkse gesprekken om de taal te oefenen van groot belang is, zoeken wij voor onze taalvragers nieuwe taalcoaches die wekelijks een uurtje online met iemand willen oefenen.

Wat is een taalcoach?

Taalcoaches zijn vrijwilligers die mensen verder helpen met de Nederlandse taal. Via het NL plein van Bibliotheek Waterland worden anderstaligen gekoppeld aan een taalcoach om samen Nederlands te oefenen in de Bibliotheek. Nu de lockdown voortduurt en de Bibliotheek alleen voor het afhalen van bestellingen open is vallen de wekelijkse bijeenkomsten op het NL plein van de bibliotheken stil.

En een online taalcoach?

Een online taalcoach is een taalvrijwilliger die op afstand anderstaligen helpt bij de Nederlandse taal. Dit kan o.a. door te oefenen met spreken, luisteren, uitspraak en het uitbreiden van de woordenschat. Voordat je als online taalcoach aan de slag gaat, krijg je een training van de medewerkers van het NL plein. Je krijgt didactische tips en suggesties voor taaloefeningen waarmee je een online ontmoeting kunt vormgeven.  Wil jij online, vanuit huis, een anderstalige verder helpen op de participatieladder? Met ondersteuning van het NL plein heb je 10 weken lang gesprekken met jouw taaldeelnemer.

Meld je aan!

Nu iedereen thuiszit en geïsoleerd dreigt te raken kunnen taalvrijwilligers echt het verschil maken!
Meld je aan als je:

  • Digitaal vaardig bent
  • Een uur in de week tijd hebt om te helpen
  • Woont in gemeente Purmerend, Beemster, Landsmeer, Edam-Volendam    

Aanmelden kan door onderstaand formulier in te vullen of een mail te sturen naar nlplein@bibliotheekwaterland.nl