Jongerenabonnement nu óók gratis

Gepubliceerd op: 10 februari 2022 15:46

Voor kinderen van 0 - 18 jaar was het lidmaatschap al GRATIS. Nieuw is dat ook jongeren tot 25 jaar een GRATIS lidmaatschap bij Bibliotheek Waterland kunnen krijgen. Ook betalen kinderen en jongeren geen geld voor materialen die te laat worden ingeleverd. De Bibliotheek Waterland is van mening dat jongeren, ook als ze nog studeren gratis lid moeten kunnen zijn.

Uniek aanbod

Bibliotheken zien veel jongeren na het gratis lidmaatschap tot 18 jaar, de bibliotheek de rug toekeren. Niet omdat ze daar niet willen komen, maar omdat ze dan moeten betalen voor een lidmaatschap en er zijn veel meer leuke uitdagingen waar ze aan mee willen doen. Dat heeft niet alleen effect op het leen- en leesgedrag van de jongeren, maar ze missen daardoor ook de interessante activiteiten die er zijn. Dat dit mogelijk gemaakt is, is in Nederland bijzonder.