Bibliotheek Waterland viert nieuw seizoen!

Gepubliceerd op: 9 september 2021 16:46

Op zondag 19 september viert Bibliotheek Waterland groots de opening van het nieuwe seizoen. Van 10.30 – 16.30 uur bruist het in de Purmerendse vestiging. Activiteiten voor alle leeftijden zijn gratis toegankelijk, en iedereen is van harte welkom!

Met deze grootse opening markeert Bibliotheek Waterland de volledige heropening van haar bibliotheken.

Norbert van Halderen, directeur-bestuurder Bibliotheek Waterland:
‘We zijn ontzettend blij dat, na een lange periode van beperkingen door Covid-19 maatregelen, al onze vestigingen weer volledig open zijn. De bibliotheek is een belangrijke plek voor veel inwoners. Komend seizoen bieden we hen een nog breder programma met een variërend aanbod voor alle leeftijden.’

Het festijn op zondag is een voorproefje van het complete jaaraanbod. We beginnen vroeg met een Babysoos voor de allerkleinsten. Daarna volgt de allereerste Knappe Koppen Lezing van dit seizoen, speciaal voor kinderen tussen de 7 en 10 jaar. De bekende graphic novel auteur Aimee de Jongh geeft een tekenworkshop voor 15 jaar en ouder. En samen met kunsthistoricus Michiel Kersten ontdekken we de mooiste verhalen in onze eigen kunstcollectie. We maken een uitstapje met de Ethiopische koffieceremonie Bunna Tetu. En we gaan terug naar onze roots met een voordracht van onze eigen Dichter des Waterlands, Evert Smit.  

Het hoogtepunt van deze dag is een live uitvoering van het TV programma ‘De geknipte gast.’ De bekende schrijver en presentator Özcan Akyol interviewt de burgemeesters Don Bijl (Purmerend) en Karen Heerschop (Beemster). Hij bevraagt hen over de fusie tussen beiden gemeenten. Gaat dat wel goed? Wat
zijn de cultuurverschillen? Hoe maken we verbinding? En welke rol heeft de bibliotheek hierin?

Bibliotheek Waterland nodigt alle inwoners van harte uit om kennis te maken met het nieuwe aanbod. Let op! Voor sommige activiteiten is aanmelden vooraf nodig omdat het aantal plaatsen beperkt is. Op www.bibliotheekwaterland.nl/opening vind u het complete programma. Hier kunt u zich ook aanmelden.