Dank je wel Nick en Simon

Gepubliceerd op: 4 januari 2022 11:07

Het afgelopen jaar waren Nick & Simon de winnaars van het SBS programma Tien voor Taal. Als prijs mochten het duo een boekpakket voor kinderen weg geven. De bieb was heel blij dat zij voor de jeugdafdeling in Volendam een mooie aanvulling op de collectie kon aanschaffen.

Tien voor Taal

Tien voor Taal, is een quiz die na twaalf jaar weg geweest te zijn weer op tv te zien was. Nick & Simon is een Nederlands zangduo uit Volendam, dat bestaat uit Nick Schilder en Simon Keizer. De kijkers zagen in de eerste aflevering, die door een miljoen mensen werd bekeken, hoe het zangduo het opnam tegen Irene Moors en Dennis van der Geest. In het programma, dat helemaal in het teken staat van de Nederlandse taal, zagen we hoe de twee een prijs in de wacht sleepte voor de bieb Volendam.

Kapitein Onderbroek en meer leuke boeken

De medewerkers van de Bibliotheek waren blij verrast toen bleek dat de te winnen prijs, namelijk een mooi boekenpakket voor kinderen, naar bibliotheek Volendam zou gaan. Er is flink geshopt en het resultaat ligt er nu. Kom kijken en kies je favoriete boek. De kerstvakantie duurt nog even, dus hou je van Kapitein Onderbroek of van de series als Dagboek van een muts en Leven van een Loser dan moet je snel naar onze bibliotheekvestiging in Volendam.