De Bibliotheken blijven open met volledige dienstverlening

Gepubliceerd op: 15 oktober 2020 09:00

De vestigingen Purmerend, Edam, Volendam, Beemster en Landsmeer zijn gewoon open. De meeste servicepunten op scholen zijn gesloten of hebben aangepaste openingstijden. De 2e verdieping van de Bibliotheek Purmerend is van maandag t/m vrijdag tot 12.00 uur gereserveerd voor NL plein deelnemers. Vanaf 12.00 tot 20.00 uur is deze etage weer openbaar.

Richtlijnen bezoekers

• Het dragen van een mondkapje in de Bibliotheek is verplicht voor iedereen vanaf 13 jaar*
  • Alle bezoekers zijn verplicht bij binnenkomst zich te laten registreren. Houd voor een vlotte afhandeling je bibliotheekpas bij de hand.
  • Alle bezoekers zijn verplicht bij binnenkomst de handen te reinigen (dit geldt ook na toiletgebruik)
  • Jongeren vanaf 13 jaar en volwassenen altijd 1,5 meter afstand houden, tenzij je uit één gezin komt
  • Blijf thuis wanneer er klachten zijn, zoals overmatig hoesten, verkoudheid en koorts
  • Blijf thuis als jezelf of één van je gezinsleden positief getest is op de aanwezigheid van Covid-19 virus

* Zodra je zittend leest/studeert of deelneemt aan een activiteit waar een vaste zitplaats beschikbaar dan is het niet verplicht om je mondkapje op te houden

Printen en studeren

• Je kunt printen in onze vestigingen (behalve Beemster). Printen kan wanneer de opdracht daarvoor vanaf een eigen computer is gedownload op www.printen.bibliotheekwaterland.nl. Voorwaarde is dat je een geldige bibliotheekpas hebt met voldoende tegoed.
  • De studiecabines in de Bibliotheek Purmerend zijn NIET beschikbaar tussen 09.00 - 12.00 uur. Reserveren is verplicht en gebruik hiervan is GRATIS. Per cabine maximaal 1 persoon. Klik hier voor meer info over de studiecabines.

Activiteiten en spreekuren

Deelnemen aan activiteiten in de Bibliotheek kan alleen bij inschrijving vooraf via het kaartverkoopsysteem. Dit geldt ook voor GRATIS activiteiten. Er zijn een paar uitzonderingen voor enkele spreekuren en voor het voorlezen op woensdagmiddag hiervoor kun je vlak voor de activiteit je gegevens noteren.

Nog niet alle spreekuren zijn opgestart. Kijk in de agenda welke spreekuren en activiteiten er momenteel zijn.

Digitaal doen wat digitaal kan

Om fysiek contact in de Bibliotheek zoveel mogelijk te voorkomen vragen wij je om zoveel mogelijk zaken thuis te regelen.

• Reserveer je materialen digitaal via de functie Mijn Bibliotheek rechtsboven op deze website of via de Bibliotheek Wise app.
  • Wil je Lid worden of een nieuwe pas aanvragen? Doe dat via de online klantenservice op deze website. We sturen de nieuwe pas binnen 5 werkdagen naar jouw huisadres.