Jouw bibliotheek dik in orde!

Gepubliceerd op: 4 juni 2021 12:58

De Bibliotheek Waterland heeft op 2 juni opnieuw een officieel kwaliteitscertificaat ontvangen en we zijn heel erg trots en blij met deze uitslag. Daarom trakteren wij maandag 7 juni in al onze vestigingen een gebakje.

Certificering commissie is onder de indruk

De Bibliotheek Waterland heeft op 2 juni opnieuw een officieel kwaliteitscertificaat ontvangen van de Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal (CBCT). Hiermee voldoet de organisatie aan belangrijke kwaliteitsnormen die gelden voor bibliotheek- en cultuurorganisaties.

Bibliotheek Waterland scoorde op veel onderwerpen positief. Een belangrijk onderdeel van de toetsing is het maatschappelijke effect en de toekomstbestendigheid. Met het certificaat heeft Bibliotheek Waterland de bevestiging gekregen dat functies en diensten, op een juiste manier uitgevoerd worden en dat aan alle kwaliteitsnormen wordt voldaan. Het certificaat is vier jaar geldig.

De directeur-bestuurder Norbert van Halderen is erg blij met de uitslag: “Het is fijn om de inzet van medewerkers, vrijwilligers en samenwerkingspartners op deze wijze bekroond te zien. Voor ons publiek betekent het nog meer zekerheid. We blijven onszelf verbeteren daar waar we kunnen en nodigen ons publiek uit om de Bibliotheek nog beter te leren kennen.”

Volgens de auditor van CBCT: “Uit de observaties tijdens de rondleiding, uit de documenten en de gesprekken blijkt dat de medewerkers en de vele vrijwilligers van Bibliotheek Waterland er in slagen, óók in deze periode van coronabeperkingen, om de klassieke-, de maatschappelijke- en de educatieve bibliotheek te realiseren. Het auditteam is onder de indruk van het aanbod dat zij, als middelgrote bibliotheek, weet te realiseren.”

De Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal (CBCT) toetst als onafhankelijke organisatie de kwaliteit van bibliotheek- en cultuurorganisaties en van programma’s en diensten voor geletterdheid.