Kinderboekenweek 2022:Gi-ga-groen

Gi-Ga-Groen!

Word een echte natuurheld in de bibliotheek. In bomen klimmen en dierensporen zoeken in het bos, zandkastelen maken of vliegeren op het strand, een hut bouwen of vogels spotten, een moestuintje maken in je eigen tuin. De natuur is overal om ons heen. Buiten is er van alles te ontdekken en te doen. Wil je weten hoe een ijsbeer leeft? Of ben je juist nieuwsgierig naar de dieren in de zee of diep onder de grond? En ben je benieuwd hoe je de natuur en het klimaat een handje kan helpen? Er zijn heel veel boeken die jou helpen een echte natuurheld te worden. Ga naar buiten en kom naar de Bieb tijdens de Kinderboekenweek. Hier dompel je onder in woeste buiten avonturen en beleef Gi-ga-groene activiteiten.  

Feestelijke opening Kinderboekenweek!

Of je nu van groen houdt of niet. De Kinderboekenweek is Gi-Ga-Groen! Haal een gratis lekkere Gi-Ga Groene versnaperingen bij jouw bibliotheek vestiging tijdens de feestelijke opening, dan beginnen we de Kinderboekenweek lekker en groen. We hebben weer hele leuke activiteiten gepland tijdens de Kinderboekenweek. 

Voor nieuwe leden is er een cadeautje op te halen bij de balie.

Agenda

Agenda OntdekLAB

Prentenboekenmaker Marije Tolman maakt het 68e Kinderboekenweekgeschenk

Voor de jongste kinderen maakt Marije Tolman een prikkelend prentenboek voor de Kinderboekenweek. In Egalus leven we mee met de aandoenlijke held Egalus, die wars van alle drukte ons wijst op de mooie natuur om ons heen.

Bekijk alle boeken van Marije Tolman

Andy Griffiths en Terry Denton maken het Kinderboekenweekgeschenk

Andy Griffiths is een van de populairste kinderboekenauteurs in Australië. Hij schreef al meer dan twintig boeken en van een van zijn reeksen werd een animatiereeks gemaakt. Griffiths werkt al jaren succesvol samen met auteur en illustrator Terry Denton. Hun werk werd al meermaals bekroond.

Ontdek de boeken van Andy Griffiths


Leestips Kinderboekenweek: Gi-ga-groen!

Onderstaande titels zijn door de CPNB geselecteerd voor de Kinderboekenweek 2022:

Groep 1 & 2

Groep 3 & 4

Groep 5 & 6

Groep 7 & 8


Tips voor Kinderboekenweek in de klas:

Boekenshow Gi-Ga-Groen

Wil jij je goed voorbereiden op de Kinderboekenweek 2022? Aan het begin van het nieuwe schooljaar kan je bij onze Boekenshow inspiratie opdoen voor mooie, grappige en spannende kinderboeken bij het thema Gi-Ga-Groen. De thematitels en lesideeën vliegen je om de oren!

Groepsbezoek tijdens Kinderboekenweek 2022

Speciaal voor de Kinderboekenweek 2022 hebben wij een groepsbezoek voor de groepen 6, 7 en 8. Met de mooiste boeken over de natuur maken de leerlingen in circuitvorm verschillende opdrachten. Zo ontdekken ze hoe je dieren kan kruisen of wat de dodelijkste boom is.

Poster Kinderboekenweek

Heb je de poster van de Kinderboekenweek nog niet ontvangen? Hier kun je de poster downloaden en uitprinten. Hang hem op een goed zichtbare plaats en laat weten dat het weer Kinderboekenweek is!