Vraagbaak Digitale Bibliotheek

13 december 2019, van 13:00 tot 17:00 | Bibliotheek Purmerend

Kosten: GRATIS maar wel aanmelden

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Wil je graag gebruikmaken van de online Bibliotheek maar weet je niet precies hoe? Meld je dan aan voor een persoonlijke uitleg tijdens dit spreekuur.

Een wereld aan boeken

De Bibliotheek biedt toegang tot een wereld aan boeken; van boeken om lekker in te lezen tot databanken om informatie te vinden. Naast de papieren boeken is er in de online Bibliotheek (www.onlinebibliotheek.nl) een schat aan digitale informatie- en cultuurdragers beschikbaar. Via je lidmaatschap heb je toegang tot e-books en luisterboeken. 

Handige apps

De Bibliotheek heeft handige apps zoals de VakantieBieb-app waar je gratis e-books kun lenen. Of de Bibliotheek Wise-app waar je kunt reserveren en verlengen, verlanglijstjes kunt maken en de aanwinsten van de Bibliotheek kunt bekijken.

Wij leggen het graag uit

In jouw bibliotheekvestiging kun je altijd de hulp inroepen van een bibliotheekmedewerker voor als je wil weten hoe je een app installeert of een e book kunt binnen halen. Maar tijdens dit spreekuur krijg je één op één uitgebreid hulp en uitleg over de digitale producten van de Bibliotheek. Bijvoorbeeld hoe je een e-book kan binnenhalen op je eigen e-reader of hoe je de Luisterbieb-app geïnstalleerd krijgt op je telefoon.

Het spreekuur is op verschillende dagen en tijden in de Bibliotheek Purmerend.