Voorlichting over voorlezen bij de VoorleesExpress

27 januari 2020, van 19:30 tot 20:30 | Bibliotheek Beemster

Kosten: GRATIS

Wij zijn weer op zoek naar nieuwe voorleesvrijwilligers in de gemeente Beemster. Lijkt het je wat om twintig weken bij een gezin thuis voor te lezen en daardoor de taalontwikkeling van kinderen te stimuleren? Kom dan naar deze voorlichtingsbijeenkomst.

Wat is de VoorleesExpress?

De VoorleesExpress van de Bibliotheek is aangesloten bij een landelijke organisatie die de taalontwikkeling van kinderen stimuleert en de taalomgeving thuis verrijkt, door wekelijks bij gezinnen voor te lezen. Er zijn op termijn nieuwe vrijwilligers nodig voor kinderen met een taalachterstand in de gemeente Beemster.

Hoe werkt het?

Twintig weken lang komt een vrijwillige voorlezer thuis bij een gezin met kinderen van 2 tot en met 8 jaar. De vrijwilliger introduceert het voorleesritueel bij het gezin, speelt (taal)spelletjes en legt contact met de ouders. De ouders krijgen handvatten om het voorlezen zelf over te nemen en kinderen op andere manieren te stimuleren in taal. Samen wordt er gezocht naar een aanpak die past bij de
ouders en het kind. Voorlezers mogen hun voorkeur opgeven voor welke dag en welk tijdstip en zij worden tijdens het traject begeleid. Sommige voorlezers gaan na afloop van een traject door met een volgend gezin, andere stoppen na een half jaar of gaan pas in een volgend jaar weer verder.