Montessori voor thuis - lezing over opvoeding

27 oktober 2020, van 20:00 tot 22:00 | Bibliotheek Purmerend

Kosten: € 5,00 voor leden Bibliotheek - € 7,50 voor niet-leden

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Montessori voor thuis is dé gids voor ouders van kinderen van 1 tot 4 jaar die op zoek zijn naar een mindful opvoedstijl. Simone Davies van het blog The Montessori Notebook komt naar de Bibliotheek met veel inspirerende tips en adviezen.


Kinderen zijn van nature nieuwsgierig en leergierig. Volgens Maria Montessori is het belangrijk dat ze zich op hun eigen manier en in hun eigen tempo kunnen ontwikkelen. Haar methode wordt al meer dan honderd jaar op scholen over de hele wereld onderwezen. 

Gebaseerd op de ideeën van Maria Montessori schreef Simone Davies een inspirerend opvoedboek vol tips en adviezen. Over wat peuters leuk vinden en nodig hebben, hoe je grenzen stelt zonder straf of time-out, hoe je met uitnodigende materialen je huis ordelijk én kindvriendelijk inricht en peuters betrekt bij het huishouden. 

Simone Davies is de oprichter van de Jacaranda Tree Montessori, een speelgroep voor jonge kinderen en hun ouders in Amsterdam. Op haar veelgelezen blog, The Montessori Notebook, geeft ze adviezen over Montessori in de praktijk. 
Hiyoko Imai, geboren in Tokio en woonachtig in Amsterdam, is papierkunstenaar. De vormgeving en illustraties van Montessori voor thuis zijn van haar hand.